sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Mehedinți, la ceasul bilanțului

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Mehedinți a făcut bilanțul activităților derulate în primul semestru al acestui an, în cadrul unei ședințe conduse de președintele comitetului, prefectul Nicolae Dăghiea.

Activitatea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Mehedinți în perioada menționată a fost analizată și s-a ajuns la concluzia că a existat o bună colaborare între cei implicați.

Din analiza tematicii prezentate la ordinea de zi, s-a desprins concluzia unei foarte bune colaborări și coordonări a instituțiilor cu atribuții în prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență cu autoritățile administrației publice locale și operatorii economici surse de risc.
Domnul Nicolae Dr
ăghiea a arătat că trebuie insistat pe măsuri de prevenire și atenuare a efectelor situațiilor de urgență, dar și pe pregătirea personalului de specialitate din cadrul autorităților publice și nu în ultimul rând a populației. Prefectul județului a mai precizat că trebuie acordată o atenție mai mare asigurării viabilității planurilor de apărare, iar prin exercițiile derulate de către specialiștii I.S.U. și S.G.A. să sprijine comitetele locale pentru situații de urgență în utilizarea acestor planuri ca pe un instrument de lucru și pregătire și nu ca pe un document bun de ținut în dulap.
De reținut este faptul, că pagubele generate de fenomenele meteorologice manifestate în semestrul I – 2018, au făcut obiectul promovării către Guvern a trei proiecte de hotărâre pentru alocarea unor sume de refacere a elementelor de infrastructură rutieră avariate”, au precizat reprezentan
ții Prefecturii Mehedinți, într-un comunicat de presă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica