Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Peste 2.600 de locuri de cazare în căminele studențești

Publicat

pe

Căminele Universităţii din Craiova îndeplinesc la această oră condițiile de cazare, studenții admiși în această vară fiind așteptați cu cererile de înscriere până la data 10 august. Camerele au fost renovate şi utilate, au baie proprie, frigider şi televizor, există săli de lectură și sisteme de supraveghere video, tarifele nefiind modificate comparativ cu cele practicate anul trecut.

Potrivit reprezentanților Universității Craiova, pentru anul universitar 2018-2019, sunt disponibile peste 2.600 de locuri de cazare.

Avem, pentru anul universitar viitor, nu mai puțin de 2.650 de locuri de cazare. Lucrările de igienizare s-au efectuat în toate locațiile. Cererile pentru studenții primului an se pot depune până în data de 10 august. Sperăm ca până în data de 20 septembrie să le avem centralizate pe toate, pentru ca după 27 septembrie să începem efectiv perioada de cazare. Referitor la anul I pot să vă spun că 30% din locurile alocate fiecărei facultăți se pot distribui către anul I”, a precizat Magdalena Mihai, prorector al Universității din Craiova.

Tarife în funcție de condiții

Tariful stabilit pentru cazarea în căminele din Craiova este diferențiat de condițiile pe care locațiile le oferă.

Taxele nu sunt foarte modificate, comparativ cu cele de anul trecut. La căminele renovate variază între 195 de lei/lună plus utilități, pentru studenții bugetați și 245 de lei/lună plus utilități pentru studenții care sunt la taxă. În căminul Nr. 10, avem de la 170 de lei /lună/persoană până la 225 de lei, în cazul studenților cu taxă. În Căminele 1, 2, 11 și 13 avem taxe între 135 de lei/lună/loc până la 185 de lei/lună/loc. Camerele sunt cu două, trei sau patru paturi. Unele au baie proprie, altele pe hol. Căminele recent renovate au o bucătărioară în cameră. Avem și două cantine unde studenții pot servi masa”, a mai spus prorectorul instituției de învățământ.

© 2021. Toate drepturile rezervate.