Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Craiova. A fost semnat contractul pentru modernizarea Colegiului Militar

Publicat

pe

Ministerul Apărării Naţionale a transmis, într-un comunicat , că  miercuri, 1 august, la sediul Direcției Domenii și Infrastructuri a M.Ap.N., s-a semnat contractul de execuție a lucrărilor de infrastructură necesare funcționării Colegiului Național Militar “Tudor Vladimirescu”, din municipiul Craiova.

Tot în comunicat se arată că asocierea de firme a fost desemnată câştigătoare în cadrul procedurii de achiziţie derulate prin intermediul platformei SICAP în perioada martie – iulie 2018.

Valoarea contractului este de 116.441.500 lei, inclusiv TVA, iar termenul de finalizare este de 45 de luni de la emiterea ordinului de execuţie a lucrărilor, din care trei luni pentru proiectare şi 42 de luni pentru execuţie, precizează MApN.

Obiectivul general al contractului este, potrivit comunicatului MApN, asigurarea unei infrastructuri moderne pentru funcţionarea CNM „Tudor Vladimirescu” şi include ridicarea de construcţii noi cu destinaţii specifice – pavilion multifuncţional, spaţii de cazare, bloc alimentar, sală de sport, infirmerie, centrală termică, remize auto, la care se adaugă alei, platforme, amenajări exterioare peisagistice, reţele exterioare de utilităţi etc.

Ministerul Apărării reaminteşte că Liceul militar din Craiova a fost inaugurat în prezenţa Regelui Carol I, în anul 1885, evacuat apoi la Iaşi în timpul Primului Război Mondial şi relocat în Craiova în 1918.

De-a lungul timpului, unitatea de învăţământ a fost desfiinţată în anul 1948, reînfiinţată 30 de ani mai târziu şi închisă din nou în 1998.

Şcoala militară a avut dascăli de prestigiu, printre care s-au numărat Luca Preda, George Pascu şi V. Mihăilescu decorat cu Ordinul „Mihai Viteazul”.

În istoria sa, unitatea de învăţământ a fost vizitată de Regele Carol al II-lea, prim-ministrul Armand Călinescu şi generalul Constantin Pantazi, fost ministru de război.

În anul 2016, Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu”, structură subordonată Comandamentului Comunicaţiilor şi Informaticii, şi-a redeschis porţile, după o pauză de 18 ani.

© 2021. Toate drepturile rezervate.