sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Incendii devastatoare în Grecia

Cel puţin 50 de persoane au decedat, iar alte peste 100 au fost rănite, în urma incendiilor de vegetaţie izbucnite în apropierea capitalei Greciei, Atena. Inițial bilanțul era de 24 de morți, însă corpurile neînsuflețite a alte 26 de persoane au fost descoperite marți dimineață în apropierea unei plaje din zona localității Rafina, au declarat voluntari de la Crucea Roșie

Este cea mai mare criză provocată de incendii, în Grecia, în ultimii zece ani.

Purtător de cuvânt al Guvernului a declarat că cele mai multe dintre victime au murit în casele sau în mașinile lor în Mati, o localitate turistică aflată la 29 kilometri de Atena ce a fost devastată de flăcările ce s-au extins rapid luni după-amiază.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Peste 600 de pompieri sunt implicaţi în acţiunile de stingere a incendiilor de vegetaţie care au cuprins zone întinse la vest şi est de Atena.

 Un nor de fum cu nuanţe negre şi portocalii a acoperit cerul Atenei, astfel că mai multe zboruri au fost redirecţionate din cauza vizibilităţii reduse.
Grecia a cerut ajutor pentru a lupta cu flăcările, spunând că are nevoie de la partenerii din UE de echipamente pentru combaterea de la sol și din aer a incendiilor. Cipru și Spania s-au oferit să ajute.

Politica