joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Prevenirea accidentelor de circulație, prioritate pentru polițiștii doljeni

În ultimele 48 de ore, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj au desfășurat activități în vederea prevenirii accidentelor rutiere, fiind organizate acțiuni care au vizat depistarea și sancționarea persoanelor aflate la volan sub influența băuturilor alcoolice și a celor care circulă cu viteză excesivă.

Astfel, 173 de persoane, care nu au respectat legislația rutieră, au fost sancționate contravențional, valoarea amenzilor aplicate fiind de peste 50.000 de lei.

Ca măsuri complementare, au fost reținute 16 permise de conducere și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

Totodată, polițiștii au depistat 12 șoferi care se aflau sub influența băuturilor alcoolice și alte 5 persoane care se aflau la volan, deși nu dețineau permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În alte 2 cazuri, polițiștii au depistat în trafic motociclete neînmatriculate.

Astfel, polițiștii au întocmit dosare penale pentru cele 16 infracțiuni constatate, 5 de conducerea unui vehicul fără permis, 7 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, 2 pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat și 2 pentru refuzul de recoltare a mostrelor biologice.

Astfel, la data de 20 iulie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Craiova au depistat un bărbat de 54 de ani, din Işalniţa, în timp ce conducea un autoturism pe DC 80, prin comuna Breasta.

Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o concentrație de 1,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Persoana în cauză a fost condusă la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

De asemenea, la data de 21 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Giubega au pornit în urmărirea unui autoturism, care se deplasa pe E 79, în direcția Craiova – Calafat, șoferul refuzând să oprească la semnalul regulamentar efectuat de oamenii legii.

Polițiștii au reușit să blocheze mașina în trafic, la intersecția cu un drum județean și au identificat șoferul, un bărbat de 39 de ani, din Galiciuica.

Persoana în cauză a refuzat să fie testată cu aparatul alcooltest și totodată a refuzat recoltarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Politica