vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Secretara de la Drept prinsă cu şpagă, trimisă în judecată

Secretara Facultăţii de Drept din Craiova – Secţia frecvenţă redusă, Cristina Lupescu, acuzată de luare de mită, a fost trimisă în judecată. Anunţul a fost făcut, joi, de Direcţia Generală Anticorupţie (DGA). Tot joi, instanţa a decis să o menţină în arest preventiv.

La data de 18.07.2018, ofiţerii de poliţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj au finalizat cercetările, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj a întocmit rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată a inculpatei L.C.C., în vârstă de 50 ani, din municipiul Craiova, cercetată în stare de arest preventiv sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de influenţă în formă continuată (11 acte materiale), înşelăciune în formă continuată, (10 acte materiale), fals intelectual, participaţie improprie la infracţiunea de uz de fals şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite”, se arată într-un comunicat de presă al DGA.

Reamintim că secretara Cristina Lupescu a fost prinsă în flagrant, la sfârșitul lunii mai, primind 1.300 lei, bani pe care îi ceruse unui craiovean pentru a-i „aranja” fratelui acestuia promovarea examenelor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Bărbatul a denunţat-o procurorilor după ce a aflat că fratele său, care ar fi trebuit să fie acum în anul patru, fusese, în realitate, exmatriculat din anul I. Denunţătorul le-a spus procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj că, în urmă cu patru ani, a mers la secretara de la Drept, pe care o cunoștea, și a vorbit cu ea să-i înscrie fratele la această facultate. După înscriere, bărbatul i-a plătit secretarei diverse sume de bani, între 1.100 și 1.400 de lei, aşa cum aceasta îi solicita, susținând că intervine pe lângă profesori pentru ca fratele său să promoveze examenele fără să treacă pe la școală. Bărbatul a continuat să plătească fără să ştie că fratele său a fost exmatriculat. După ce a aflat a depus denunţ împotriva secretarei. Ofiţerii anticorupţie au organizat un flagrant, iar femeia a fost prinsă în timp ce primea 1.300 lei.

Anchetatorii spun că femeia ar fi procedat la fel şi cu alţi studenţi.

Din probele administrate până în prezent, există indicii că inculpata ar fi procedat asemănător și cu alţi studenţi, cărora le furniza şi subiectele ce urmau să fie date la examene.

După desfăşurarea activităţii de surprindere în flagrant, în baza mandatului emis de judecătorul de drepturi şi libertăţi, s-au efectuat percheziţii domiciliare în biroul unde inculpata îşi desfăşura activitatea, cât şi la domiciliul acesteia, pentru identificarea şi ridicarea de mijloace materiale de probă”, mai arată DGA.

Eliza RADU

Politica