joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste 2.100 de cărți funciare, eliberate gratuit pentru doljenii din Coţofenii din Faţă

Peste 2.100 de cărți funciare au fost eliberate, miercuri, gratuit pentru proprietarii imobilelor din comuna Coțofenii din Față, prin Programul național de cadastru și carte funciară 2015-2023 (PNCCF), au anunţat reprezentanţii Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Dolj. Doljul este primul pe ţară în topul judeţelor care, în acest an, au înregistrat cel mai mare număr de imobile prin programul naţional de cadastrare. Au fost eliberate peste 31.000 de cărți funciare, fără costuri pentru cetățeni.

Doljenii din Coţofenii din Faţă, proprietari de imobile, au început, de ieri, să intre în posesia celor 2.148 de cărți funciare eliberate gratuit.

În comuna Coțofenii din Față, lucrările de înregistrare sistematică a proprietăților în evidențele de cadastru și carte funciară pe sectoare cadastrale, finanțate din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Dolj, au început în anul 2017, arată reprezentanţii Oficiului de Cadastru.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La evenimentul de predare a cărţilor funciare, către Primărie, au luat parte primarul comunei Coțofenii din Față, Constantin Cîrciumaru, o parte dintre locuitorii comunei, precum și Mihai Cilibiu, directorul OCPI Dolj.

În ceea ce privește înmânarea documentelor rezultate în urma înregistrării gratuite în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară, evenimentul de azi reprezintă o premieră în sensul că ne-am deplasat noi, conducerea OCPI Dolj, la sediul primăriei Coțofenii din Față pentru a înmâna personal aceste documente. Sperăm ca prin această acțiune să aducem certitudinea că programul național de cadastru și carte funciară funcționează și se văd rezultatele noastre, deloc de neglijat, având în vedere poziția fruntașă ocupată de județul Dolj la nivel național”, a precizat directorul OCPI Dolj, Mihai Cilibiu.

Conform OCPI Dolj, în prezent, din totalul de 111 unități administrativ-teritoriale (UAT) din județul Dolj, trei sunt cadastrate în proporție de sută la sută, respectiv Drănic, Goicea și Mischii, iar în alte 106 se desfășoară lucrări de cadastru general în cadrul programul naţional, atât la nivel de UAT, cât și la nivel de sector cadastral.

În anul 2018, 100 de UAT-uri dintre cele 101 eligibile din județul Dolj au încheiat contracte de finanțare cu OCPI. Totodată, deja au fost semnate și 95 contracte de prestări servicii de înregistrare sistematică a imobilelor.

Obiectivul principal al Programului național de cadastru și carte funciară 2015-2023 (PNCCF) este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. PNCCF este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, dar și din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional, în cuantum de aproximativ 312 milioane de euro. De asemenea, în cadrul acestui proiect, altă sursă de finanțare poate fi bugetul local”, încheie reprezentanţii OCPI Dolj.

Politica