sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cu un fost atacant FCU ca antrenor, CSM Slatina speră la Liga a III-a

Echipa de Liga a IV-a, CSM Slatina, şi-a prezentat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă noul antrenor, în persoana fostului atacant al Universităţii Craiova, Bobi Verdeş.

Viceprimarul Slatinei, Gigi Vâlceleanu, spune că echipa de fotbal din oraş ar putea activa, încă din acest sezon, în Liga a III-a. Vâlceleanu a precizat că sunt unele discuţii în acest sens.

Sunt ceva discuţii, dar deocamdată nu este nimic finalizat. Dacă se va concretiza, ne vom bucura de această opotunitate”, a spus Gigi Vâlceleanu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La începutul acestui an, Primăria Slatina a reactivat secţia de fotbal a Clubului Sportiv Municipal. Echipa a fost înscrisă în Liga a V-a, unde a avut o evoluţie constantă, ajungând să câştige faza judeţeană a Cupei României.

Dacă echipa rămâne în liga a IV-a, va avea ca obiectiv promovarea în liga superioară.

Obiectivul propus pentru această ediţie de campionat este promovarea în Liga a III-a. Nu va fi uşor, deşi pentru unii pare simplu. Fiecare meci trebuie tratat cu seriozitate, aşa cum aţi văzut, în sport, sunt foarte multe surprize. Vrem să terminăm pe primul loc şi să câştigăm meciurile de baraj pentru a promova. Pe lângă nucleul de jucători slătineni vom mai aduce câţiva fotbalişti cu experienţă pentru a ne ajuta în îndeplinirea obiectivului. Dar îmi doresc să fie un proiect slătinean, vreau ca jucătorii care cresc în Slatina să aibă posibilitatea să facă pasul către un nivel mai înalt, să nu mai fie nevoiţi să plece în alte părţi pentru a-şi găsi echipă. Slatina şi judeţul Olt sunt izvoare de talente în ceea ce proiveşte sportul şi aici nu mă refer doar la fotbal”, a declarat Gigi Vâlceleanu.

CSM Slatina a avut primul antrenament sub comanda noului antrenor, Bobi Verdeş, marţi, pe terenul cu iarbă din cadrul Complexului „1 Mai”. Primul joc oficial va fi pe 1 august, în cadrul Cupei României. Va urma o serie de meciuri amicale, cu echipe de Liga a III-a.

Bobi Verdeş, cunoscut slătinenilor din postura de atacant al echipei FC Olt, a fost prezentat în calitate de antrenor principal, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă. Banca tehnică este întregită de Mircea Voicu, antrenor secund, şi Vasile Sin, antrenor cu portarii.

Prima săptămână va fi una de acomodare la efort şi o vom încheia cu un meci în compania celor de la FCM Alexandria, care joacă în Liga a III-a. În perioada 23-28 iulie, vom avea program intens de pregătire, cu două antrenamente pe zi, după care vom juca în Cupa României. Îmi doresc ca publicul slătinean să fie alături de noi ca şi atunci când eram jucător. Cred că am fost un jucător iubit aici, mi-am făcut treaba şi oamenii m-au apreciat pentru ceea ce am făcut în teren. Sper ca şi din postura de antrenor să am parte de acelaşi tratament, să fie cât mai mulţi la stadion”, a declarat Bobi Verdeş.

Seria amicalelor va continua pe 4 august, cu FC U Craiova, echipă de Liga a III-a, pe 8 august este programat meci cu Unirea Bascov, nou-promovată în Liga a III-a. Pe 11 august, slătinenii vor juca un amical cu satelitul echipei de Liga I, CSU Craiova, iar pe 18 august cu CSO Filiaşi.

Toate meciurile amicale se vor disputa pe Stadionul «1 Mai», dimineaţa. Singurul pentru care mai avem discuţii, dacă să îl jucăm la noi sau la Craiova, este meciul cu CSU, echipa din Liga a III-a”, a mai spus noul antrenor al CSM-ului.

În cadrul conferinţei de presă au fost prezentate şi primele achiziţii. Patru fotbalişti se alătură altor 11 care au făcut parte din lotul ce a activat la nivelul Ligii a V-a.

Fundaşul Mircea Scheau şi mijlocaşul Adrian Stănică au venit de la Flacăra Horezu, echipă cu care au reuşit promovarea în Liga a III-a, iar fundaşul Cristian Preda şi mijlocaşul Florin Tudor au activat sezonul trecut pentru echipa de Liga a III-a, CSO Filiaşi.

Lot CSM Slatina: portari – Robert Priseceanu, Simion Velcu, fundaşi – Mircea Scheau, Cristian Preda, Vatică Beldea, Andrei Bărbuţi, Mihăiţă Maeiaşi, Valeriu Preda, mijlocaşi – Florin Tudor, Adrian Stănică, Constantin Radu, George Truşcă, atacanți – Alin Andronache, Andrei Bîră, Cosmin Turcin.

Politica