vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Autorităţile din Olt iau măsuri de teama pestei porcine

O măsură luată de autorităţi pentru a preveni apariţia unor cazuri de pestă porcină în judeţul Olt este interzicerea accesului în târguri a animalelor.

Reprezentantul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Olt, Mariana Mitroi, a declarat, marţi, în cadrul unei şedinţe la Prefectură, că în fiecare târg din judeţ există un reprezentant al instituţiei care verifică faptul că această măsură este respectată.

Noi am interzis intrarea animalelor în târguri. Am început acţiunea de săptămâna trecută. În fiecare săptămână avem câte o echipă în fiecare târg din judeţ. Nu se mai face comerţ cu animale, în niciun târg. Între persoane private se poate face comerţ cu animale, dar pe propria răspundere”, a explicat ea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La rândul său, subprefectul Radu Ioniţă a afirmat că aceste măsuri sunt luate pentru a se evita apariţia în judeţ a unor cazuri de pestă porcină.

Toate aceste măsuri sunt luate ca urmare a faptului că în Constanţa, în Tulcea, în Galaţi, Brăila, în Satu Mare, Bihor, au apărut elemente de pestă porcină. Noi încercăm ca prin măsurile pe care luăm să evităm o catastrofă economică. Din fericire, din punct de vedere sanitar, pentru oameni, nu există niciun pericol”, a afirmat Ioniţă.

Politica