joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Reamenajări la Neuro. Municipalitatea vrea clinică de recuperare neurologică

Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie Craiova a beneficiat, recent, de unele lucrări de reamenajare, care au costat 275 mii lei, bani proveniți de la bugetul local al orașului. Saloanele în care sunt internați bărbații au fost modernizate, la fel și curtea unității medicale.

Investiția a fost inaugurată, luni, de conducerea spitalului, în prezența primarului Craiovei Mihail Genoiu, a viceprimarului Stelian Bărăgan și a administratorului public al orașului, Sorin Manda.

Continuăm seria investiţiilor în tot ceea ce înseamnă sistemul de sănătate. A fost o investiţie realizată de conducerea spitalului. Primăria a alocat fondurile, ar fi prima din şirul de realizări din acest an”, a afirmat primarul Mihail Genoiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Managerul Spitalului a declarat că sunt în derulare și alte lucrări.

S-au amenajat saloanele de bărbați, pe lângă faptul că s-au făcut reparații curente s-a schimbat și instalația sanitară și instalația electrică, caloriferele din saloane, s-a pus un sistem antiefracție pentru a ști în permanență unde sunt pacienții, s-au montat camere de luat vederi în saloanele de urgență tot pentru o foarte bună supravegehere a pacienților. Tot cu sprijinul Primăriei s-au făcut lucrările de reamenajare peisagistică, foarte importante întrucât mediul ambiant, pentru pacienții cu asemenea probleme, este foarte important. Pe lângă saloanele deja finalizate suntem în curs de finalizare cu etajul 3 al clădirii de Neurologie unde tot așa s-au făcut lucrări de igienizare și se montează instalația de climatizare, foarte importantă pentru pacienții neurologici”, a precizat Anca Tudor, managerul Spitalului de Neuropsihiatrie Craiova.

Între timp, se lucrează la proiectul clinicii de recuperare pentru pacienții acestui spital.

Proiectul de anvergură al nostru este clinica de recuperare neurologică. Este o clădire P+4 la parterul căreia sperăm ca în viitor să deschidem și un centru de imagistică cu RMN și CT iar etajele superioare reprezintă saloanele clinicii deja existente de neurologie cu o bază hidro, cu masaj, cu tot ceea ce înseamnă proceduri de electro și de fizioterapie foarte necesare având în vedere că listele de așteptare pentru clinica de recuperare sunt de 6 luni și ținând cont că pacienții din neurologie trebuie imediat duși în secția de recuperare dar din cauza spațiilor pe care le avem nu putem să îi primim imediat și din cauza aceasta există aceste lungi liste de așteptare”, a mai declarat managerul unității medicale.

Primarul Craiovei a precizat că: „Este avansată suma de 145 mii lei pentru Studiu de Fezabilitate pentru o clădire nouă de recuperare neurologică. A fost o solicitare a spitalului, este o specialitate nouă pe care se pare că oraşul are nevoie şi chiar ne trebuie aşa ceva”.

Începe reconsolidarea la Hematologie

Mihail Genoiu a mai afirmat că se lucrează pentru îmbunătățirea condițiilor și în celelalte spitale ale Craiovei.

Vom avea în zilele următoare o inaugurare de reparaţii la Victor Babeş. La Filantropia a fost adjudecată licitaţia de reamenajare şi reconsolidare a clădirii de Hematologie, o investiţie de peste 2,5 milioane lei. Începe partea de execuţie efectiv, pentru că proiectarea acolo este realizată şi cât de curând vom avea şi recepţionarea Studiului de Fezabilitate reactualizat pentru fonduri europene de la Ambulatoriul de la spitalul Filantropia. Undeva în perioada 17-24 iulie se va depune acest studiu către comisia tehnică de la Primărie, sperăm să îl avem în şedinţa de consiliu din luna iulie pentru a fi deja depusă documentaţia pentru fonduri europene”, a conchis edilul șef al urbei.

Politica