vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Marin Stănică – repus, de instanță, șef la Evidența Persoanelor

Consilierii județeni au aprobat, joi, în ședință un proiect de hotărâre prin care Marin Stănică se întoarce ca șef la Direcția Publică Comunitară de Evidența Persoanelor Dolj. Aceasta, după ce Stănică a câștigat în instanță procesul cu administrația județeană care îl demisese în august 2016.

„Nici acum, nici atunci, problemele nu au fost legate de omul Stănică. Un profesionist desăvârșit, un om cu care am lucrat extraordinar, care a dus această instituție poate printre primele la nivelul acestei țări, un om care a fost secondat de cel care a trebuit să conducă în acești doi ani, domnul Bobocică, această instituție pe care a menținut-o și a dus-o mai departe, în așa fel încât nimeni în România nu are minim 50 de puncte în teritoriu în care oamenii să-și rezolve problemele legate de documentele de identitate. Aș spune că a fost o problemă nerezolvată de statul român care, la un moment dat, printr-o hotărâre de Guvern a adus în curtea Consiliului Județean o instituție militarizată la vremea respectivă cu un șef care, la vremea respectivă, era comisar șef și care mult timp după aceea a fost comisar șef, director al acestei instituții. Când s-a ajuns la discuția finală prin care domnia sa a trebuit să iasă la pensie, noi am avut o discuție aici, cu toții, despre ce facem mai departe. După două zile a apărut un document de la Curtea Constituțională care a răsturnat totul”, a precizat președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

Stănică a fost reîncadrat pe post cu un salariu de 13.300 lei. Administrația județeană trebuie să îi restituie salariile neprimite în ultimii doi ani. CJ Dolj așteaptă acum motivarea instanței.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Liberalii au cerut identificarea unei persoane responsabile pentru situația creată. Marin Stănică a spus însă că nu este interesat.

„Nu am fost preocupat, nu sunt interesat de cel care a stat în spatele acestei măsuri și care au fost motivele pentru care s-a insistat ca eu să părăsesc instituția pe doi ani. Tot ce a fost, pentru mine reprezintă arhivă. Important este prezentul și viitorul. Sper să beneficiez de sprijinul dumneavoastră cel puțin ca până acum doi ani și împreună să putem continua îmbunătățirea calității vieții cetățenilor din județul nostru”, a spus el.

Consilierul liberal Alexandru Brezniceanu a intervenit după afirmația lui Stănică, declarând că acesta a fost cel care le-a spus liberalilor că în spatele situației create se află “cineva”.

„Sunt convins că nu o să îmi spună cum îl cheamă pe acel cineva, dacă e instituţie sau persoană fizică, dar întrebarea e «mai e periculos?», domnule Stănică, ca să ştim noi cum vă apărăm că ne-ați rugat să fim alături de dumneavoastră. În ce mă priveşte, vom fi alături de dumneavoastră dar poate ar trebui să ştim acel personaj, dacă mai e periculos, mai există, sau ne-a părăsit cumva?”

Marin Stănică a răspuns: „Noi trebuie să fim pregătiţi oricând şi oriunde. Nu avem garanţii niciodată. Trebuie să luptăm privind cu încredere şi fiind pozitivi”.

Politica