sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dosar penal după ce Coloana Infinitului a fost din nou vandalizată

Polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Gorj au deschis dosar penal pentru distrugere după ce o persoană care a trecut prin parcul unde se găsește Coloana Infinitului și-a scris numele pe opera lui Brâncuși. Oamenii legii speră să dea de urmele autorului, cel care a scrijelit pe Coloana Infinitului prenumele „Andi”.

În acest caz, imediat după ce imaginile au apărut în presa locală, reprezentanțiI IPJ Gorj s-au autosesizat.

„Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Gorj s-au autosesizat cu privire la deteriorarea Coloanei Infinitului, fiind întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru infracţiunea de distrugere”, a declarat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Tăcere și la Primărie și la Poliția Locală

Chiar și autoritățile locale au aflat despre cele petrecute în cazul acestei opere, care teoretic este păzită continuu de polițiștii locali. Raportul cu cele întâmplate a ajuns la viceprimarul Adrian Tudor, în data de 5 iulie, dar nimeni nu pare să fi făcut ceva în acest sens. În ceea ce privește activitatea Poliției Locale, în perioada în care se presupune că au fost făcute acele înscrisuri pe Coloana Infinitului, 15 iunie-2 iulie, nu există amenzi aplicate, informează purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu, Anamaria Ianc.

Alte două cazuri în 2017

Incidentul nu este primul de acest fel. În 2017, Coloana Infinitului a fost vandalizată de două ori. În primul caz, o fată 12 ani, din Slatina, în prezenţa părinţilor săi, a inscripţionat mesajul ”S+S=BFF”, cu un obiect ascuţit, pentru a-i transmite unei amice că vor rămâne prietene pentru totdeauna. În aceeaşi lună, o adolescentă de 16 ani şi-a scris numele pe opera lui Constantin Brâncuşi. Tânăra din Drobeta-Turnu Severin a primit o amendă pentru încălcarea regulilor referitoare la protejarea operelor de artă.

Politica