vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Căminul cultural din Creţeni, reabilitat de CNI

Lucrările de reabilitare şi modernizare a căminului cultural din satul vâlcean Creţeni, realizate de Compania Naţională de Investiţii (CNI), instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), în cadrul Programului Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social (PNCIPS), au fost inaugurate joi.

Conform reprezentanţilor Ministerului Dezvoltării, a fost vorba, în principal, de realizarea unor lucrări de consolidare structurale din beton la fundaţii, la pereţi, la planşee şi la şarpantă.

„De asemenea, s-au recompartimentat spaţiile interioare, s-au înlocuit acoperişul şi tâmplăria, au fost refăcute faţadele, s-au amenajat trotuarele perimetrale clădirii şi s-a realizat o platformă pentru depozitarea diferenţiată a reziduurilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Lucrările CNI au presupus şi asigurarea utilităţilor (intervenţii la nivelul instalaţiilor electrice, sanitare, termice şi de protecţie la incendiu), precum şi a dotărilor necesare, astfel încât, în prezent, clădirea beneficiază de echipamente multimedia şi de mobilier specific, având o capacitate de 160 de scaune pentru sala de festivităţi”, se arată într-un comunicat de presă al MDRAP.

Valoarea totală a contractului a fost de 469.694,64 lei cu TVA, finanţarea fiind asigurată de către MDRAP prin CNI S.A., în limita fondurilor alocate anual cu această destinaţie, respectiv pentru Programul Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social, se mai arată în documentul menţionat.

„Prin Programul Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social, coordonat de CNI, se realizează obiective de investiţii cuprinse în zece subprograme, care vizează construirea, reabilitarea sau modernizarea de: săli de sport, bazine de înot, complexuri sportive, patinoare artificiale, aşezăminte culturale, instituţii de învăţământ superior de stat, săli de cinematograf, lucrări în primă urgenţă, unităţi sanitare în mediul urban, blocuri în zone defavorizate. Tot în cadrul acestui program, se realizează şi alte tipuri de obiective de investiţii, aprobate individual prin ordin al ministrului dezvoltării regionale şi administraţiei publice, precum pieţe agroalimentare, centre sociale, centre multifuncţionale etc., dar şi obiective cuprinse în Memorandumul privind infrastructura justiţiei (reabilitări, consolidări, modernizări de sedii de tribunale, curţi de apel sau parchete)”, arată Ministerul Dezvoltării.

Politica