vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Alfa Ground, obligată de instanță să plătească despăgubiri Primăriei Severin

După trei ani de coșmar, de soluții disperate de termoficare a municipiului și după procese stresante, unul dintre cele mai negre coșmaruri ale municipalității din Severin s-a încheiat la Curtea de Apel Craiova. Instanța de apel a dat câștig de cauză Primăriei Municipiului Drobeta Turnu Severin și SPAET, în procesul cu SC Alfa Ground Solutions SRL, firma care ar fi trebuit să construiască noua centrală prin care să se furnizeze căldură severinenilor. Firma trebuie să plătească despăgubiri de 19 milioane de lei.

Au scăpat de o piatră de moară!

Primăria Municipiului Drobeta Turnu Severin a câștigat procesul cu firma Alfa Ground, cea care ar fi trebuit să construiască în oraș noua centrală pentru furnizarea agentului termic. Faptul că municipalitatea a câștigat acest proces dovedește că decizia primăriei de reziliere a contractului cu firma Alfa Ground Solutions a fost una corectă. Judecătorii Curții de Apel Craiova au consultat toate documentele, iar în final au dat verdictul: reprezentanții primăriei Drobeta Turnu Severin au avut dreptate atunci când au reziliat contractul cu firma care trebuia să construiască noul modul termic. Decizia instanței deblochează și deschide o nouă perspectivă în ceea ce privește asigurarea agentului termic în sistem centralizat pentru locuitorii orașului. Primarul Severinului, Marius Screciu, a anunțat că în sfârșit a scăpat de o povară și acum poate să caute liniștit noi surse de încălzire a municipiului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Faptul că municipalitatea a câștigat acest proces dovedește că decizia de încetare a contractului cu firma Alfa Ground Solutions a fost una corectă. Instanța a obligat această societate să plătească primăriei despăgubiri în valoare de 19 milioane de lei. Hotărârea instanței este definitivă. Începând din acest moment putem demara o nouă licitație pentru găsirea unei noi surse de încălzire a orașului”, a declarat primarul Severinului, Marius Screciu.

Demersurile pentru rezilierea contractului cu Alfa Ground Solutions au început în luna februarie a anului trecut, asta după ce, termenul final de punere în funcțiune a noii centrale a expirat. Prin contract Alfa Ground Solutions SRL își asumase ca termen de predare a investiției 2 februarie 2017.

Politica