miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorjul, afectat de inundații. Pompierii au lucrat la foc continuu

Mai multe gospodării din Gorj au fost inundate, marți, pompierii gorjeni intervenind pentru a scoate apa din curți și beciuri și chiar din case, în opt localități din județ. Cea mai mare problemă a fost în Alimpești, acolo unde și prefectul Ciprian Florescu a ajuns întrucât Oltețul și Cerna au fost gata să iasă din matcă.

În urma precipitațiilor abundente de luni noaptea spre marți, cele mai afectate localități din Gorj au fost cele din zona de munte. Astfel, inundațiile au afectat comunele Baia de Fier, Bumbești-Pițic și orașul Novaci, acolo unde locuitorii s-au trezit cu apa în gospodării. În total, pompierii gorjeni au avut, până la orele amiezii, 17 intervenții pentru evacuarea apei din gospodării, șase pentru scoaterea apei din beciuri și o intervenție pentru scoaterea apei dintr-o anexă gospodărească.

Cerna și Oltețul au scos prefectul în teren

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cele mai grave probleme din cauza precipitațiilor abundente au fost, însă, în comuna Alimpești. Oltețul și Cerna au fost la un pas să iasă din matcă, la fața locului deplasându-se chiar prefectul județului Gorj, Ciprian Florescu.

Au fost probleme în foarte multe zone din județ. Cele mai afectate sunt, din nou, localitățile din zona de munte, respectiv, Baia de Fier, Novaci, BumbeștiPițic. Acolo câteva curți și case au fost inundate. Cea mai mare problemă a fost, însă, în zona Alimpești, mai exact în punctul Nistorești. Cei de la Administrația Apele Române ne-au trimis avertizări de Cod Roșu pentru Olteț și Cerna. Practic, apele au fost la un pas să depășească acea cotă de pericol. Domnul prefect a fost la fața locului”, a spus Corina Belteu, purtător de cuvânt al Prefecturii Gorj.

Politica