vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Deveselu. Ambulanță pentru transportul soldaților, cumpărată de americani

Americanii din cadrul Bazei NATO de la Deveselu au achiziţionat o ambulanţă pentru transportul soldaţilor, iar miercuri au desfășurat un exerciţiu de simulare la unitatea de primiri urgenţe a Spitalului Caracal.

Cu ajutorul acestei autoutilitare, potenţialii pacienţi din cadrul Bazei Deveselu vor putea fi transportaţi către unitatea medicală caracaleană.

„Astăzi a fost un exerciţiu de simulare. Dumnealor au achiziţionat o ambulanţă pentru cei din bază, care potenţial ar avea nevoie de servicii spitaliceşti, şi au venit pentru a vedea unde vor putea parca, cum se pătrunde în urgenţă, care sunt procedurile. În cazul în care au nevoie de asistenţă medicală, vor fi transportaţi cu acea ambulanţă la Spitalul Caracal, iar dacă va fi nevoie de un transfer către un spital de rang superior, noi suntem cei care vom face un protocol prin care le asigurăm personalul medical pe perioada transportului. Este dotată cu tot ce trebuie, au şi personal medical, echivalentul paramedicilor noştri, care poate asista potenţialul pacient până la spital”, a declarat directorul medical al Spitalului Caracal, medicul Cristina Zâmbrea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Soldaţii americani au apelat la serviciile spitalului caracalean pentru diverse probleme, fiind cea mai apropiată unitate medicală de Baza NATO.

„Au avut nevoie de îngrijiri în serviciul de urgenţă, de consultaţii prin ambulatoriu şi chiar de spitalizare pe anumite secţii. Au fost îngrijiri optime, situaţia pacienţilor a fost bună, problemele medicale s-au rezolvat, au fost mulţumiţi. Nu au fost foarte multe cazuri, dar când au avut nevoie au apelat la noi”, a mai spus medicul Cristina Zâmbrea.

Politica