marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Șirineasa nu mai vine la Severin

Deși anunțase săptămâna trecută că echipa pe care o patronează se va muta la Severin, omul de afaceri gorjean Nicolae Sarcină a decis ca ACS Șirineasa să joace tot la Petroșani

Toată tevatura a părut o strategie bine pusă la punct de Sarcină, care a amenințat că-și duce echipa la malul Dunării pentru a forța mâna autorităților locale din Valea Jiului să-i faciliteze accesul pe stadionul din Petroșani. Vreau din tot sufletul ca echipa să joace aici. Ginerele meu e născut şi crescut la Petroşani (n.r. – Alin Zgripcea, preşedintele clubului ACS Șirineasa). Vrem să ne luăm angajamentul că vom fi în Liga 1, dar şi comunitatea trebuie să aibă o responsabilitate. Am convingerea că se va găsi înţelegere între Consiliul Local Petroşani şi conducerea clubului. Managerul nostru, Dănuţ Perjă, rămâne să găsească o soluţie legală, să nu încălcăm legea. Sunt convins că echipa rămâne aici sută la sută. Noi ne dorim să jucăm pe baza de la Petroşani, să ne antrenăm aici, să dormim la hotelul din bază. Să găsim repede o modalitate ca echipa să se numească Jiul Petroșani. Nu vrem niciun ban de la primărie. Vrem să jucăm tot pentru o chirie de 500 de lei, a spus Sarcină, după întâlnirea avută cu autoritățile locale.

Același om de afaceri gorjean avea alt discurs în urmă cu o săptămână, când anunța ca va juca o perioadă la Severin, după care-și va muta echipa pe noul stadion din Târgu Jiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La Severin o să joace echipa. Antrenamentele le facem la Târgu Jiu, numai că deplasarea o facem la Severin, datorită faptului că este nocturnă acolo şi terenul este foarte foarte bun, iar la noi, la Târgu Jiu, nu-i gata stadionul. Vrem să jucăm în nocturnă. Primarul de la Severin este unul foarte gospodar. Stadionul este întreţinut foarte bine. La Petroşani trebuia să duc eu totul: jandarmi, pază, salvare şi multe altele. În plus, am investit foarte mult în reabilitarea stadionului din Petroșani. Am muncit cu 120 de oameni, timp de trei săptămâni, pentru a face curățenie. Pomii crescuseră prin tribune. Măcar o strângere de mână puteau să ne dea autorităţile locale din Petroșani, nu voiam diplome sau altceva. Denumirea echipei s-a schimbat în Energeticianul Târgu Jiu. Aşa rămâne, ca să nu dăm naştere la discuţii”, era declarația, din urmă cu o săptămână, a controversatului Sarcină.

Acesta preluase vara trecută echipa vâlceană ACS Șirineasa, pe care a mutat-o la Petroșani și a promovat-o ulterior în Liga 2. În prezent, echipa antrenată de Cristi Dulca se află în cantonament la Mogoșoaia.

Sută la sută revenim pe baza de la Petroşani. Pe această cale ţin să le mulţumesc tuturor celor care au fost de acord să continuăm aici. Le mulţumesc că au găsit soluţia cinstită şi corectă să rămânem. Cât priveşte echipa vreau să le transmit microbiştilor din Valea Jiului că am făcut deja şapte transferuri, pe care le vom prezenta când vom veni la Petroşani. Promitem să nu-i dezamăgim şi să le oferim spectacol”, a declarat președintele nou-promovatei în Liga 2, Alin Zgripcea, după întâlnirea cu primarul din Petroșani, Tiberiu Iacob-Ridzi.

Sezonul 2018-2019 din Liga 2 debutează pe 4 august, iar echipa patronată de Nicoale Sarcină va fi adversara clubului condus de Marin Condescu, Pandurii Târgu Jiu. Cei doi oameni de afaceri gorjeni menționați se află în conflict, motivul fiind administrarea spațiilor comerciale de la noul stadion din Târgu Jiu. Arena ar putea fi inaugurată în luna noiembrie a acestui an.

Politica