sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

SIOMAX a înghițit aproape 600.000 lei, în trei luni, de la Termo Craiova

Lunar, administratorul judiciar al SC Termo Craiova SRL primește pentru serviciile prestate un onorariu fix de 4.500 euro. În plus, SIOMAX SPRL primește lunar și un procent din încasări. Așa a ajuns ca, în trei luni, firma din Târgu Jiu să bage în buzunar aproape 600.000 lei din banii falimentarei societăți de termoficare a Craiovei. Asta în timp ce din datoriile istorice cu greu se mai stinge câte ceva.

Reamintim că, în martie 2015, Tribunalul Dolj a decis deschiderea de procedură de insolvență pentru SC Termo Craiova SRL, la solicitarea Complexului Energetic Oltenia, furnizor la care Termo avea datorii de peste 50 milioane euro. În urma deschiderii procedurii de insolvență, firma SIOMAX SPRL a fost desemnată administrator judiciar al Termo Craiova.

Inițial instanța stabilise un onorariu de 700 lei pentru administratorul judiciar, dar acesta nu a fost mulțumit și a convins CEO, în calitate de creditor principal, să îi stabilească un onorariu de peste 20.000 de euro. Cum suma era exagerată pentru o firmă cu datorii uriașe, și mai multe voci au criticat decizia, s-a ajuns în cele din urmă la onorariul de 4.500 euro. Siomax reușește să câștige însă sume importante din procentul din încasările firmei insolvente. În perioada martie – mai, SIOMAX a câștigat de la Termo Craiova circa 588.000 lei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Societatea de termoficare craioveană se află încă în perioada de reorganizare de trei ani stabilită de instanță. Curtea de Apel Craiova a admis, în februarie 2016, planul de reorganizare al SC Termo, dar a dispus și achitarea datoriilor către furnizori, în caz contrat putând fi declarat falimentul.

Termoficarea craioveană a intrat în reorganizare cu 18 creditori la care avea o datorie totală de peste 370 milioane lei. Cum acești bani nu au fost acoperiți până acum administratorul judiciar ar urma să solicite un an de prelungire a perioadei de reorganizare.

Politica