vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Au mai rămas opt

Sărbătoarea fotbalului mondial care are loc odată la patru ani se apropie din ce în ce mai mult de sfârșit. Cupa Mondială a ajuns la faza sferturilor de finală, unde mai sunt doar opt naționale care se vor duela pentru a fi cu un pas mai aproape de trofeu. Europa domină la această ediție a Mondialului și are șase reprezentante în sferturile de finală, celelalte două fiind din America de Sud. Uruguay, Brazilia, Franța, Belgia, Croația, Rusia, Suedia și Anglia sunt reprezentativele care vor evolua astăzi și mâine pentru un loc în semifinale. În cursul zilei de azi vor avea loc două meciuri din faza sferturilor. De la ora 17.00, Uruguay va întâlni Franța pe stadionul din Novgorod. Formația sud-americană pornește cu a doua șansă în acest meci, cu o Franța care are o generație extrem de valoroasă și vrea să se afirme la acest mondial. Francezii au trecut spectaculos de optimi învingând Argentina după ce au fost conduși cu 2-1. Mbappe a făcut un meci perfect și a înscris o dublă care a adus calificarea pentru Cocoșul Galic, asta după ce Pavard a egalat cu un șut de zile mari. Franța nu a mai reușit să treacă de sferturi la ultimele două ediții ale Cupei Mondiale. Cât despre Uruguay, echipa lui Suarez și Cavani are potențialul de a ajunge în semifinale, așa cum s-a întâmplat în 2010. Sud-americanii au trecut de Portugalia în optimi cu 2-1 prin dubla lui Cavani și au încrederea necesară ca să elimine și Franța în drumul spre finală. Dacă ne uităm peste întâlnirile directe dintre cele două ne putem aștepta la un meci cu puține goluri, pentru că în ultimele cinci partide în care Franța și Uruguay s-au întâlnit s-a marcat un singur gol cu o victorie a uruguayenilor cu 1-0. În rest, în celelalte patru meciuri scorul a fost 0-0.

Brazilia – Belgia, finala din sferturi

Cea mai interesantă partidă din aceste sferturi este cu siguranță duelul dintre Brazilia și Belgia, care va avea loc astăzi de la ora 21.00. Brazilienii sunt motivați să demonstreze la acest mondial că rușinea suferită la ediția anterioară, când au fost învinși cu 7-1 de Germania în semifinale, nu a fost decât o întâmplare și adevărata valoare a naționalei care are în palmares patru Cupe Mondiale este cu totul alta. Pentru a se afirma la această ediție, brazilienii sunt nevoiți să treacă de o formație tânără și determinată a Belgiei, care are unul dintre cele mai bune loturi de la acest mondial. Aproape să nu ajungă în sferturi după ce au fost conduși de japonezi cu 2-0 în optimi, dar au revenit marcând trei goluri în 25 de minute. Belgienii au un potențial mare de a face o figură frumoasă în Rusia, însă disputa cu Brazilia va fi una extrem de grea. Ar trebui să ne aștepte un meci frumos, cu multe faze spectaculoase, ambele echipe deținând jucători cu calități tehnice remarcabile. În singura dispută directă dintre cele două națiuni de până acum, Brazilia s-a impus cu 2-0 în fața Belgiei la Cupa Mondială din 2002.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Europa va fi reprezentată sigur în finală

Pe cealaltă parte a tabloului, meciuri care se vor desfășura sâmbătă, se regăsesc doar reprezentative europene. Mâine, de la ora 17.00, se vor întâlni Suedia și Anglia, iar de la ora 21.00 Croația și Rusia. Naționala Angliei este una dintre favoritele turneului la acest moment, dar Suedia, care a obținut o calificare în sferturi după 24 de ani, o poate încurca pe reprezentativa pregătită de Gareth Soutghate. În ultimele meciuri directe din competițiile oficiale, Anglia s-a impus cu 3-2 la Europeanul din 2012, în timp ce la Mondialele din 2002 și 2006 cele două formații au remizat. Ultima luptă se va da între Croația și Rusia, două formații care nu au plecat cu multe șanse la începutul turneului, dar prin efortul depus și determinarea pe care au avut-o au reușit să ajungă în această fază. Un fotbal mai bun l-a arătat naționala croată, care deține jucători mai valoroși decât Rusia, ce evoluează la echipe de top, cum ar fi Rakitic la Barcelona sau Modric la Real Madrid, și astfel dețin prima șansă la calificarea în semifinale.

PROGRAM SFERTURI DE FINALĂ CUPĂ MONDIALĂ – RUSIA

Vineri, 5 iulie

Uruguay – Franța ora 17.00

Brazilia – Belgia ora 21.00

Sâmbătă, 6 iulie

Suedia – Anglia ora 17.00

Croația – Rusia ora 21.00

Politica