marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Reţinută după ce a escaladat Statuia Libertăţii

Miercuri, chiar de Ziua Independenţei Statelor Unite, o femeie a fost reținută de poliție pentru că  a escaladat Statuia Libertăţii din New York în semn de protest faţă de separarea familiilor de imigranţi ca urmare a măsurilor antiimigraţie adoptate recent de Administraţia Donald Trump.

Autorităţile au evacuat turiştii de pe Insula Libertăţii, unde se află celebrul monument iar protestatara a fost identificată, fiind o imigrantă, în vârstă de 44 de ani din Republica Democrată Congo, pe nume Therese Patricia Okoumou.

Alte câteva persoane, activişti ai mişcării Rise and Resist au fost reţinute în cursul zilei după un protest neautorizat. Aceștia au manifestat la baza Statuii Libertăţii, cerând desfiinţarea agenţiei guvernamentale americane care se ocupă cu identificarea şi deportarea imigranţilor ilegali.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Iniţial, membrii mişcării au negat că ar avea vreo legătură cu Therese Patricia Okoumou, însă au admis că aceasta a participat la protestul lor, însă nu ştiau că voia să escaladeze monumentul.

Administraţia de la Washington este criticată dur pentru că a separat copiii imigranţilor de părinţi la frontiera cu Mexicul. Autorităţile americane au început să îi aresteze preventiv pe imigranţii care intră ilegal în Statele Unite, iar copiii acestora sunt transferaţi în centre speciale.

În ultimele săptămâni, peste 2.000 de copii au fost despărţiţi de părinţii imigranţi deoarece autorităţile au intensificat procedurile de inculpare a imigranţilor intraţi ilegal în SUA.

Politica