joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

COMUNICAT DE PRESĂ

referitor la publicarea pe site-ul proiectului a manualelor cursurilor de formare comune în domeniul juridic, organizate în Romania și Bulgaria în cadrul proiectului ”Cross-Border Partnership for Training and Labour mobility in the Juridical field”, Cod proiect 16.4.2.023, Cod sistem ROBG-162
Baroul Dolj (în calitate de beneficiar) și Baroul Vidin (în calitate de partener) implementează în perioada 05.04.2017 – 04.10.2018 proiectul ”Cross-Border Partnership for Training and Labour mobility in the Juridical field”, Cod proiect 16.4.2.023, Cod sistem ROBG-162.
Membrii grupului țintă din România (155 persoane) și Bulgaria (157 persoane) participă în perioada martie – august 2018 la cele șase cursuri de formare în domeniul juridic. Cursurile sunt prezentate de experți români (în Craiova, pentru membrii grupului țintă din România) și de experți bulgari (în Vidin, pentru membrii grupului țintă din Bulgaria), fiind realizate manuale bilingve în acest scop.
Pentru o cât mai bună accesibilitate a rezultatelor proiectului, au fost publicate manualele cursurilor de formare comune în domeniul juridic pe site-ul proiectului, la adresa https://juriscbp.ro/manualele-cursuri-juridice/. Astfel, pentru o mai bună sustenabilitate, pot fi consultate manualele următoarelor cursuri: Reglementarea migraţiei transfrontaliere, Legislaţia muncii şi securitate socială transfrontalieră, Drept fiscal transfrontalier, Drept comercial transfrontalier, Reglementări transfrontaliere în domeniul transporturilor şi patrimoniului cultural, Drept penal transfrontalier.
Proiectul este finanțat în cadrul Programului INTERREG V-A România-Bulgaria (program finanțat de UE din Fondul European de Dezvoltare Regională), Axa Prioritară 4 „O regiune calificată și incluzivă“, Obiectivul Specific „Încurajarea integrării zonei transfrontaliere în privinţa ocupării şi mobilităţii forţei de muncă“.
Valoarea totală a proiectului este de 430.114,34 Euro, din care sprijinul acordat de către Uniunea Europeană este în valoare de 365.597,19 Euro, iar contribuția de la bugetele de stat ale României și Bulgariei este în sumă de 55.914,86 Euro. Contribuția proprie a partenerilor de proiect este de 8.602,29 euro.
Mai multe informații referitoare la activitățile proiectului pot fi obținute online de pe site-ul proiectului, www.JurisCBP.ro, site-ul Baroului Dolj, www.barouldolj.ro sau personal de la cele două centre juridice transfrontaliere.
Craiova (Romania) și Vidin (Bulgaria)
4 iulie 2018

Politica