joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE Dolj: Firmele nu trebuie încărcate cu sarcini administrative noi

Adinel Ilinca, vicepreședinte ALDE Dolj: ”Obligativitatea realizării analizei de risc la securitate fizică în cazul firmelor constituie o povară suplimentară pentru antreprenori”.

Mediul de afaceri nu trebuie descurajat prin reglementări de natură a le împovăra din punct de vedere administrativ și financiar.

 Obligația elaborării analizei de risc la securitate fizică  este o povară suplimentară pentru cele 672.709 persoane juridice, care începând cu 1 iulie 2018 trebuie să realizeze această analiză de risc la securitate fizică, pentru fiecare punct de lucru în parte, la un preț mediu de 3.000 de euro. Dacă avem în vedere și amenzile supradimensionate care merg pînă la 20.000 de lei pentru sancționarea nerespectării acestei prevederi ajungem la concluzii sumbre pentru orice agent economic.

Policlinica Buna Vestire Craiova

”Consideram că reacția Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România este una justificată de nevoia apărării inițiativei private. Există reglementări de ordin legislativ, Legea nr. 333/2003, care stabilesc limpede obligațiile în materie, prin urmare nu este nevoie de suprareglementare”, apreciază Adinel Ilinca, Vicepreședinte ALDE Dolj.

Guvernul trebuie să analizeze repede această situație și să vină în sprijinul agenților economici cu decizii raționale. Costurile totale cu analiza de risc s-ar ridica la peste o jumătate de miliard euro, un impact total negativ asupra mediului de afaceri .

Politica