Tombolă cu premii pentru pensionarii olteni care cumpără legume de la producătorii autohtoni

Date:

Pensionarii olteni care își fac cumpărăturile în piață de la producătorii autohtoni beneficiază, din această săptămână, conform unui program implementat de către consilierul ministrului Agriculturii, Petre Daea, de legume și fructe mai ieftine. Aceasta, în fiecare zi de luni a săptămânii. În plus, ei pot participa la o tombolă cu premii.

Proiectul vine atât în sprijinul pensionarilor olteni, dar și al producătorilor de legume și fructe, membri a cinci cooperative din județul Olt, care își vând marfa în piețele Zahana și Steaua din Slatina.

Venim în întâmpinarea pensionarilor care ştim cu toţii că au pensii mici sau mai mari. Este un gest frumos al tinerilor fermieri pentru bunicii noştri. Este un program de sprijin reciproc care a demarat în data de 2 iulie”, a spus Florin Ciobanu, consilierul ministrului Daea.

Astfel, în fiecare zi de luni, vârstnicii vor cumpăra legume și fructe cu 10 % mai ieftine. Cei care doresc pot participa și la o tombolă, câștigătorii primind în fiecare săptămână câte 5 kilograme de legume/persoană. În cele două piețe există câte o cutie în care clienții din categoria pensionarilor își lasă un talon pe care scriu numele și numărul de telefon. În ziua de joi, se trag la sorți 10 tichete, în fiecare piață, persoanele câștigătoare fiind anunțate telefonic.

Vestea că pot plăti mai puțin pentru coșul de cumpărături de luni, i-a și trimis în piețe pe pensionarii din Slatina. Cei care și-au cumpărat legume și fructe au lăsat și un bilet cu datele de contact, în speranța că spre sfârșitul săptămânii vor fi sunați și anunțați că mai au de ridicat alte cinci kilograme de legume. Dacă ideea producătorilor din județul Olt va da roade, aceasta va fi extinsă la nivelul întregii țări, după cum a anunțat consilierul Florin Ciobanu.

Share post:

ULTIMA ORĂ
Recente

Rolul iodurii de potasiu și cum poate fi obținută în cabinetele medicilor craioveni

Odată cu recomandările făcute de ministrul Rafila în privința...

A început reabilitarea termică din Craiova

A început reabilitarea termică a primelor 400 de apartamente...

Penitenciarul Craiova. Expoziție de obiecte artizanale și decorative

Șase femei private de libertate s-au implicat în confecționarea...