miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ploile au făcut ravagii în Gorj: Drumuri distruse și case de locuit afectate

Ploile din ultima perioadă au produs pagube semnificative în mai multe localități din județul Gorj. Reprezentanții Prefecturii Gorj au făcut o situație în acest sens, bilanțul primăriilor arătând faptul că au fost distruse drumuri comunale și județene, poduri, podețe și au fost afectate mai multe case și anexe gospodărești.

Cele mai multe probleme au fost semnalate în localitățile din zona de munte a județului Gorj. Astfel, în Polovragi, Novaci, Baia de Fier, Runcu, Tismana și Bumbești-Pițic, sunt necesare intervenții serioase pentru remedierea situațiilor. De asemenea, autoritățile vor interveni și în Bustuchin, Licurici și Bărbătești. Totalul pagubelor înregistrate la infrastructura rutieră este de peste 21.000.000 de lei.

Ca o situație primită de la primăriile din județul Gorj, a reieșit că a fost afectată sau distrusă infrastructura rutieră astfel: 600 de metri drum județean, 9,7 kilometri drumuri comunale, peste 38 de kilometri de drumuri sătești, 23 de podețe pe drumuri sătești, două podețe pe drumuri județene, două poduri pe drumuri comunale și patru ziduri de sprijin. De asemeneea au fost afectate opt case de locuit și 34 de anexe gospodărești. Valoarea pagubelor produse la infrastructura rutieră este estimată la aproximativ 21.546.000 de lei”, a precizat Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica