Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Eleva de „aur” a Oltului va învăța, din toamnă, în Bucureşti

Publicat

pe

Eleva Şcolii Gimnaziale „Eugen Ionescu” Slatina, Diana Ţolu, câştigătoarea medaliei de aur la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori, a ales să-şi continue cursurile, din clasa a IX-a, la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti (ICHB).

Dan Ţolu, tatăl Dianei, a declarat că fiica sa a fost ofertată de unitatea de învăţământ din Capitală, şcoala angajându-se să acopere cheltuielile elevei cu masa şi cazarea.

Liceul Teoretic Internațional de Informatică București a fost înființat în anul 1995 de către Lumina Instituții de Învățământ și este o instituție de învățământ privată, acreditată de către Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului și care urmează curriculum-ul național de învățământ, potrivit site-ului oficial al instituţiei de învăţământ.

Diana Ţolu a făcut parte din echipa României, care a participat la cea de-a 22-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori, în perioada 19-24 iunie 2018, şi care s-a întors în ţară cu cinci medalii de aur şi una de bronz.

Medalii de aur au câştigat Andrei Mărginean (cu punctaj maxim, 40 puncte), Andrei Moldovan (39 puncte), Vlad Vergelea (37 puncte), Ioana Popescu (36 puncte) şi Diana Ţolu (36 puncte), în timp ce medalia de bronz a fost câştigată de mezinul echipei, Iustinian Constantinescu (17 puncte).

Înscrierea la liceu a absolvenţilor de clasa a VIII-a a început vineri, elevii având posibilitatea să-şi exprime opţiunile, până marţi. În judeţul Olt sunt 3.698 de elevi absolvenţi de gimnaziu.Vor parcurge aceeaşi procedură şi absolvenţii clasei a VIII-a care vor să fie admişi în licee din alt judeţ. Verificarea de către părinţi şi candidaţi a fişelor, corectarea greşelilor în baza de date computerizată şi listarea fişelor corectate din calculator sunt prevăzute în intervalul 30 iunie – 4 iulie.

Comunicarea rezultatelor candidaţilor repartizaţi în învăţământul liceal de stat se face în unităţile de învăţământ liceal în care au fost admişi şi pe site-ul admitere.edu.ro, pe 9 iulie.

În acelaşi timp, în unităţile de învăţământ gimnazial vor fi afişate listele cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal de stat din judeţe/municipiul Bucureşti.

Depunerea dosarelor de înscriere în unităţile de învăţământ liceal în care candidaţii au fost repartizaţi se va realiza între 10 şi 13 iulie.