joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Aladin Georgescu a găsit bani pentru centrala spitalului

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a găsit banii necesari pentru achiziționarea unei centrale termice pentru Spitalul Județean. Este vorba de circa 700.000 de lei.Consiliul Județean Mehedinți a găsit bani, din toată sărăcia, pentru achiziționarea unei centrale termice și racordarea Spitalului Județean la rețeaua de gaz. Situația s-a normalizat după ce consilierii județeni ai PNL au insistat, mai ales că s-a ajuns cu conducta de gaz chiar până în curtea spitalului.

Timp de aproape doi ani de zile eu și colegii mei i-am solicitat președintelui Consiliului Județean Mehedinți să aloce banii necesari pentru achiziționarea unei centrale termice pentru Spitalul Județean. Vorbim de una dintre cele mai importante unități spitalicești din județul nostru, unde condițiile termice nu sunt adecvate. De fiecare dată, președintele Consiliului Județean ne spunea că nu este nevoie, pentru că a depus documentația pentru a obține bani europeni. Se pare că nu i-au ieșit aceste socoteli, însă este important că a dat curs solicitărilor noastre nenumărate și a găsit banii necesari, din bugetul Consiliului Județean. La următoarea ședință se va vota proiectul de hotărâre prin care Spitalul Județean Mehedinți va urma să aibă în sfârșit centrală termică. Era mai mult decât necesar să rezolvăm această problemă. Într-o țară europeană nu era normal ca pacienții să fie încălziți cu radiatoare. Grupul consilierilor liberali va vota acest proiect de hotărâre prin care se vor aloca 700.000 de lei pentru achiziționarea unei centrale termice pentru spitalul Județean”, a declarat consilierul județean PNL, Stela Firu.

Proiectul depus de Consiliul Județean Mehedinți la ADR Sud Vest Oltenia, cu privire la reabilitarea termică a Spitalului Județean a fost respins și acest lucru înseamnă, inclusiv, pierderea finanțării și pentru alte lucrări de reabilitare a spitalului. În acest context autoritățile județene susțin că se vor găsi alte soluții de finanțare pentru ca acest obiectiv să fie realizat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica