vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vouchere de vacanță pentru profesorii doljeni

Dascălii doljeni își pot face planuri de concediu, luând în calcul și voucherele de vacanță. Suma aferentă acestor tichete a ajuns deja în conturile unităților școlare, acestea din urmă trebuind acum să cumpere tichetele pentru angajați.

 

Profesorii și personalul auxiliar din școli pot folosi aceste vouchere în etape, în funcție de cum și-au programat plecările în vacanță. Tichetele au valabilitate 12 luni din momentul emiterii și sunt nominale.

„Distribuirea nu a început, deocamdată, dar știm foarte clar că școlile au bugete. Banii sunt în trezorerie, sunt alocați pentru aceste vouchere de vacanță. Este o regulă ca bugetul respectiv să fie avizat de către Inspectoratul Școlar Dolj. S-a făcut și acest lucru, școlile fiind libere să își achiziționeze de pe piață voucherele de vacanță. Neîndoielile care au planat până acum au fost rispite și iată că avem certitudinea că tichetele vor ajunge la colegii din învățământul preuniversitar și aceștia își pot face o vacanță în țară, o vacanță plătită de stat. Valoarea maximă acordată este de 1.450 de lei/persoană. Vor fi bonuri de 100 și 50 de lei. Ei pot să meargă fracționat în concediu. Patru zile într-o parte, alte câteva zile în altă parte și să își epuizeze acest buget. Voucherele sunt valabile un an de zile din momentul emiterii. Sunt nominale, așadar nu se pot transmite altor persoane”, a explicat Constantin Lungulescu, președintele Sindicatului „Spiru Haret” Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica