vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

De ce a încălcat CSU promisiunea făcută suporterilor ei!

Vladimir Screciu la Genk și Alexandru Băluță la Slavia Praga sunt mutările care au adus în conturile clubului peste 5 milioane de euro. Însă, în urma lor, se face un pas în spate de la promisiunea făcută fanilor de către club potrivit căreia va vinde cel mult un jucător important pe sezon.

În momentul vânzării lui Bogdan Vătăjelu la Sparta Praga, în ianuarie 2017, CSU Craiova anunța suporterii că din respect pentru ei va miza pe principiul de a nu vinde mai mult de un jucător important pe sezon. L-a respectat în următorul an competițional, când doar Andrei Ivan a fost vândut, la FC Krasnodar.

În această vară însă, oltenii au realizat două transferuri pe bani grei: Vladimir Screciu la Genk: 2 milioane de euro, Alexandru Băluță la Slavia Praga pentru 3 milioane de euro. Apoi, într-un comunicat postat pe site-ul oficial au anunțat de ce au abdicat de la principiul de a vinde cel mult un titular pe stagiune: „Deși inițial ne-am fi dorit și am făcut toate eforturile ca Alex Băluță să ne ajute să accedem în grupele Europa League, am fost nevoiți să ne ținem promisiunea făcută acestuia astă-iarnă, când a refuzat o ofertă importantă din campionatul intern și a acceptat să îi mărim clauza de reziliere, de a îi permite să se transfere la o echipă din străinătate în cazul în care va fi o ofertă bună pentru el. Acel moment a venit, astfel că Alex pleacă în niște condiții excelente pentru el și pentru club deopotrivă și suntem convinși că va demonstra la Praga din ce sunt făcuți oltenii”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Însă, tot clubul oltean a anunțat că negocierile cu Slavia Praga pentru transferul lui Băluță au durat 10 zile. Având în vedere că transferul lui Screciu la Genk s-a perfectat acum 6 zile se putea renunța la această mutare în condițiile în care se dorea respectarea promisiunii față de Băluță, dar și a principiului autoimpus chiar de club potrivit căruia nu va vinde mai mult de un jucător pe sezon.

Vladimir Screciu a evoluat în sezonul 2017/18 în 28 de partide pentru CSU Craiova, bifând 1.908 minute. Alexandru Băluță a fost golgheterul echipei cu 17 reușite. A jucat în 37 de partide, în total 3.039 minute.

 

Politica