vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dolj: A crescut procentul de promovare la Evaluarea Națională după contestații

Elevii care au susținut Evalurea Națională au aflat sâmbătă rezultatele finale. În Dolj și Gorj încă doi elevi, unul din fiecare județ, au obținut punctaj maxim. 

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Dolj, situația finală indică faptul că la limba și literatura română, din totalul de 662 de contestații, 203 au fost rezolvate în defavoarea elevului și 425 în favoarea acestuia, 34 de note rămânând la fel. La matematică, au fost depuse 537 de contestații, 188 de candidați luând note mai mici și 294 note mai mari. În cazul a 55 de lucrări nu s-a modificat nota. Procentul de promovare în județul Dolj, după contestații, este de 68,90%, după cum a anunțat purtătorul de cuvânt al IȘJ Dolj, Nicoleta Lițoiu. În primă fază, 68,82% dintre elevii doljeni au promovat examenul, semn că după contestații numărul acestora a crescut. bilanțul final indică faptul că 90 de școli au procent de promovare peste 50%, 19 unități între 90 și 100%, 12 între 0 și 20% și în patru instituții niciun elev nu a reușit să promoveze.

Și în Gorj a crescut numărul mediilor de zece, după ce un elev a reușit să obțină punctaj mai mare la matematică, de la 9,75 la 10.00. În Gorj, procentul de promovare este de 71,01%, fiind acum patru candidați nu punctaj maxim.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Elevii care au reușit să treacă cu brio de Evaluarea Națională se pot înscrie la liceu începând cu data de 29 iunie, urmând ca pe 9 iulie să aibă loc repartizarea computerizată a candidaților în unitățile școlare liceale.

Politica