vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Simulare de pestă porcină la Bechet

Medicii veterinari din județul Dolj au participat, joi, la o simulare a apariției unui focar de pestă porcină. Acțiunea a fost organizată într-o exploatație din orașul Bechet. Evenimentul a avut două faze, cea de prezentare a lucrărilor de specialitate și cea în care doctorii au văzut efectiv cum se procedează într-o astfel de situație.

La simulare au luat parte peste o sută de medici din județ. „Am organizat, la Bechet o simulare, un exercițiu pentru pestă porcină. În prima parte a programului, cei 112 medici veterinari din județ au participat la prezentarea diferitelor lucrări din domeniu, după care s-a mers într-o exploatație de porci și s-a efectuat partea practică. S-au luat probe, cei prezenți învățând cum se procedează în astfel de situații, de la recoltare până la trimiterea probelor în laboratoare. Considerăm că acest exercițiu a fost benefic pentru toți cei prezenți”, a explicat Costică Retea, purtător de cuvânt al DSVSA Dolj.

Decizia de a organiza un asemenea exercițiu a fost luată ca urmare a apariției unor focare de pestă porcină în toată țara. Zilnic sunt depistate noi cazuri, până în prezent județul Dolj neavând nicio astfel de problemă. Boala nu afectează omul, dar este fatală pentru animale, potrivit reprezentanților DSVSA Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica