marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cetățean turc, condamnat definitiv pentru că a vrut să mituiască doi polițiști craioveni cu 350 lei

Un bărbat, prins în luna ianuarie încercând să dea şpagă poliţiştilor craioveni de la Rutieră, cetățean turc cu reședința în Caraș Severin, a fost condamnat definitiv pentru dare de mită. El a fost prins în timp ce dădea 350 de lei mită, ca să nu i se rețină permisul de conducere, după ce fusese depistat în trafic, la volan, băut și circulând cu viteză excesivă. El a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare în primă instanță, la Tribunalul Dolj, iar Curtea de Apel Craiova a menținut pedeapsa. În plus, are de executat și 90 de zile de muncă în folosul comunității.
Reamintim că, Irey Erdogan, cetățean turc cu reședința în județul Caraș Severin, a fost prins, în luna ianuarie, conducând beat şi cu viteză un autoturism prin Craiova, și care a încercat să scape de poliţişti oferindu-le 350 de lei. Reprezentanții DGA au comunicat, la momentul respectiv că „inculpat I.E. (n.r. – Irey Erdogan), trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, după ce a oferit 350 lei unui echipaj de poliție pentru a nu i se reține permisul de conducere. În fapt, în data de 07.01.2018, I.E., de 41 ani, cetăţean turc cu rezidenţă pe termen lung în România, a fost prins în flagrant de către ofițerii D.G.A. – S.J.A. Dolj, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în timp ce oferea suma de 350 lei unui echipaj, alcătuit din doi agenți de poliție din cadrul Poliţiei Municipiului Craiova – Biroul Poliţiei Rutiere, pentru a nu fi sancţionat contravenţional şi a nu i se reţine permisul de conducere auto. Acesta fusese depistat conducând un autoturism cu viteza de 86 km/h, iar ca urmare a testării cu etilotestul s-a stabilit o concentraţie de 0,09 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii au refuzat categoric această ofertă şi, întrucât persoana depistată a insistat în oferirea sumei de bani, s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante, imediat după ce făptuitorul, în biroul agenţilor de poliţie, le-a oferit acestora suma de 350 lei. Asupra lui I.E., procurorul a dispus continuarea cercetărilor pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, inculpatul fiind reţinut, inițial, pe bază de ordonanţă de reţinere pe o perioadă de 24 ore, de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj iar, ulterior, prin încheierea Tribunalului Dolj din 08.01.2018 s-a dispus măsura arestării preventive a acestuia pe o perioadă de 30 zile, măsură înlocuită de către Curtea de Apel Craiova cu arestul la domiciliu”.
El a fost trimis în judecată pentru dare de mită, a recunoscut faptele în fața judecătorilor de la Tribunalul Dolj și a beneficiat de reducerea limitelor de pedeapsă, fiind condamnat, la începutul lunii mai, la 2 ani de închisoare cu suspendare: „Condamnă pe inculpatul IREY ERDOGAN la pedeapsa de 2 ani închisoare. În baza art. 91 C.pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata termenului de încercare de 2 ani stabilit de instanţă potrivit dispoziţiilor art. 92 cod penal”, se arată în sentința din 4 mai a.c. a Tribunalului Dolj. În plus, instanța a dispus ca inculpatul să execute și 90 de zile de muncă în folosul comunității la Primăria Caransebeş, judeţul Caraş-Severin și a dispus confiscarea celor 350 lei.
Bărbatul a formulat apel, soluționat de Curtea de Apel Craiova marți, 19 iunie a.c.. Instanța a menținut pedeapsa primită pe fond: „Admite apelul, desfiinţează în parte sentinţa apelată, cu privire la măsura de siguranţă a confiscării speciale şi cu privire la omisiunea instanţei de a se pronunţa asupra onorariului avocatului desemnat din oficiu în faza urmăririi penale şi, rejudecând: Înlătură dispoziţiile art. 112 alin. 1 lit. d C.pen. din hotărârea apelată şi reţine aplicarea art. 112 alin. 1 lit. b C.pen. În temeiul art. 275 alin. 6 C.pr.pen. cheltuielile judiciare în cuantum de 520 lei reprezentând onorariu avocat oficiu în faza urmăririi penale rămân în sarcina statului şi se vor vira din fondurile Ministerului Justiţiei în contul BA Dolj. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei apelate. Cheltuielile judiciare din apel, inclusiv onorariul avocatului din oficiu în sumă de 260 lei rămân în sarcina statului şi vor fi virate din fondurile Ministerului Justiţiei în contul BA Dolj. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 19.06.2018”

 

Politica