Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Slatina. Gardurile de la spațiile verzi de pe bulevardul A. I. Cuza, demontate

Publicat

pe

Firma care adminstează spaţiile verzi, fântânile arteziene şi locurile de joacă din Slatina, SC Dezvoltare Urbană Slatina SRL, a început demontarea gardurilor împrejmuitoare de pe bulevardul A.I. Cuza.

Acţiunea face parte din noua viziune a muncipalităţii asupra spaţiilor verzi, una care nu include garduri împrejmuitoare. Gardurile vor fi predate de angajaţii Dezvoltare Urbană Slatina către Direcţia Administrarea Patrimoniu din cadrul primăriei.

Firma la care Consiliul Local Slatina este unic acţionar desfăşoară un amplu program de reabilitare a spaţiilor verzi şi de promenadă din municipiu.

SC Dezvoltare Urbană Slatina SRL, firmă creată de Primăria Slatina pentru a prelua atribuţiile SC Rupiah a primit, în luna aprilie 2017, în administrare spaţiile verzi, locurile de joacă şi fântânile din municipiu.

Contractul de concesiune a serviciului de îngrijire a spaţiilor verzi din municipiu încheiat între Primăria Slatina şi asocierea de firme Rupiah, Hiwaters şi Fraicon a încetat, la sfârşitul lunii februarie 2017, cu acordul părţilor, înţelegerea fiind vizată şi de consilierii locali.

Contractul era din anul 2010, pe o perioadă de 30 de ani, scadenţa fiind, aşadar, în anul 2040. Anul trecut, acesta fusese renegociat la o perioadă de 10 ani. Încă de la început, în spaţiul public au apărut informaţii privind facturi umflate emise de societatea comercială către municipalitate. Reprezentanţii Primăriei Slatinei spun că, în anul 2016, valoarea medie a facturilor se ridica la aproximativ cinci miliarde lei vechi.

© 2022. Toate drepturile rezervate.