Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Secretara de la Drept trece în arest la domiciliu din 25 iunie

Publicat

pe

Secretara Facultăţii de Drept din Craiova – Secţia frecvenţă redusă, Cristina Lupescu, acuzată de luare de mită, scapă de arestul preventiv. Judecătorii Tribunalului Dolj au respins solicitarea procurorilor DNA de a-i prelungi arestul preventiv. Instanţa a decis ca aceasta să fie plasată în arest la domiciliu timp de 30 de zile, după expirarea mandatului de arestare preventivă, respectiv, în perioada 25 iunie – 24 iulie 2018. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată.

Reamintim că secretara Cristina Lupescu a fost prinsă în flagrant, la sfârșitul lunii trecute, primind 1.300 lei, bani pe care îi ceruse unui craiovean pentru a-i „aranja” fratelui acestuia promovarea examenelor.

Bărbatul a denunţat-o procurorilor după ce a aflat că fratele său, care ar fi trebuit să fie acum în anul patru, fusese, în realitate, exmatriculat din anul I. Denunţătorul le-a spus procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj că, în urmă cu patru ani, a mers la secretara de la Drept, pe care o cunoștea, și a vorbit cu ea să-i înscrie fratele la această facultate. După înscriere, bărbatul i-a plătit secretarei diverse sume de bani, între 1.100 și 1.400 de lei, aşa cum aceasta îi solicita, susținând că intervine pe lângă profesori pentru ca fratele său să promoveze examenele fără să treacă pe la școală. Bărbatul a continuat să plătească fără să ştie că fratele său a fost exmatriculat. După ce a aflat a depus denunţ împotriva secretarei. Ofiţerii anticorupţie au organizat un flagrant, iar femeia a fost prinsă în timp ce primea 1.300 lei.

© 2022. Toate drepturile rezervate.