joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Patru amenzi aplicate de ITM Gorj, după explozia de la Hurezani. Cercetările continuă

Inspectorii de muncă gorjeni au aplicat noi amenzi în cazul exploziei din luna ianuarie, de la sediul Transgaz din Hurezani. Cercetările în acest caz continuă, fiind depistate o serie de probleme la această unitate.

Săptămâna trecută, au fost date patru amenzi, în sumă totală de 17.500 de lei. “Angajatorul beneficiar al conductei de gaze a fost sancţionat, săptămâna trecută, cu patru amenzi în sumă totală de 17.500 de lei pentru mai multe neconformităţi constatate în timpul cercetărilor. Neregulile sancţionate de inspectorii de muncă s-au aplicat pentru depăşirea cu doi ani a duratei normale de utilizare a conductei de gaze; funcţionarea necorespunzătoare a robineţilor în momentul închiderii conductei după producerea evenimentului din cauza mentenanţei deficitare; necompletarea rapoartelor de funcţionare a echipamentelor de muncă; neraportarea de către operatorul staţiei de reglare şi măsură Hurezani a incidentului către superiorulierarhic sau dispecerat şi necunoaşterea şi neaplicarea de către acesta a măsurilor prevăzute în planul de prevenire şi protecţie în caz de pericol iminent”, a precizat Neli Matei, purtător de cuvânt al ITM Gorj.

Cinci persoane rănite, dintre care două cu arsuri mai severe, nouă mașini distruse de flăcări și sediul Transgaz afectat parțial, acesta este bilanțul incendiului izbucnit în urma unei explozii puternice înregistrate la un colector de gaze. Evenimentul a avut loc în Hurezani, la jumătatea lunii ianuarie 2018, în cauză fiind deschis dosar penal.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica