vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Întrecere între poştaşii doljeni

Cei mai rapizi poştaşi din judeţul Dolj se întrec, sâmbătă, pe Velodromul din Parcul „Nicolae Romanescu”. Aceasta, în cadrul evenimentului „Marşul factorilor poştali”.

Această activitate sportivă se organizează în fiecare an în această perioadă. Suntem deja la cea de-a 38-a ediţie. Vor fi undeva în jur de 25 participanţi, fete şi băieţi. Vor merge în pas rapid cu geanta în spinare pe o distanţă cuprinsă între 4 şi 6 kilometri”, a precizat Mirel Eric Şerbu, dirginte OPD Craiova.

Poştaşii spun că se pregătesc zilnic pentru această competiţie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Am participat de mai multe ori. Am fost între primii cinci. Pentru asta mă pregătesc în fiecare zi, la lucru. Sunt deja format”, spune Mitrache Mitriţă, în vârstă de 34 ani, angajat al Poştei Române de aproximativ 8 ani.

Violeta Grecu, în vârstă de 42 ani, lucrează de 8 ani în Poşta Română. Anul trecut s-a clasat pe locul II la această competiţie.

Nu a fost greu, ma pregătesc pe teren, parcurg mulţi kilometri zilnic, categoric peste 10 kilometri. Anul acesta particip din nou şi sper să iau tot locul II. Locul I nu ştiu dacă reuşesc să îl obţin, avem o colegă ce se antrenează şi participă şi la crosuri”, spune femeia.

Campioana, Ioana Ilinca, în vârstă de 50 ani, factor poştal de 18 ani, iubeşte mişcarea şi mărturiseşte că nu oboseşte: „În ultimii trei ani m-am clasat pe primul loc şi iau şi anul acesta locul I, aşa sper. Particip la toate crosurile din Craiova. Mă antrenez, cel mai mult am alergat 15 kilometri într-o zi. Alerg în Grădina Botanică. La serviciu nici nu ştiu să vă mai spun câţi kilometri parcurg. Mulţi. Avantajul meu este că nu mă dor picioarele, nu obosesc. Până când, nu ştiu”.

Primii clasaţi la faza judeţeană a competiţiei vor merge mai apoi la faza regională, ulterior la cea naţională. Cei mai rapizi poştaşi din ţară vor reprezenta România la Balcaniada Factorilor Poştali.

Marşul Factorilor Poştali a debutat în anul 1977, la Bucureşti şi, an de an, aliniază la start, câteva mii de angajaţi ai Poştei Române.

Politica