marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE Dolj: Dați o șansă acestor oameni!

Anișoara Stănculescu, președinte ALDE Craiova: ”Cele câteva sute de bolnavi cu scleroză multiplă din Craiova și din județ nu mai trebuie puși pe drumuri”

 Considerăm că nu este uman ca sute de oameni bolnavi să fie puși pe drumuri de sute de kilometri pentru a le fi administrat tratamentul care să împiedice accelerarea afecțiunii de care suferă (scleroză multiplă) și care astfel să le prelungească viața.

Nicio rațiune de ordin birocratic nu poate prevala în fața grijii publice pentru sănătatea acestor oameni ca dealtfel pentru sănătatea tuturor românilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Solicitările făcute de conducerea Spitalului de Neuropshiatrie din Craiova pentru ca această unitate să poată fi inclusă în  Programul de Boli Neurologice/Scleroză Multiplă trebuie luate în considerare. Este soluția prin care acești oameni nu vor mai fi târâți pe drumuri lungi și obositoare care să le afecteze mai grav sănătatea.

Facem și noi un apel către Casă Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), Ministerul Sănătății (MS) să înțeleagă nevoile legitime ale acestor oameni și să ia decizii înțelepte în consecință. Fie prin modificarea criteriilor fie prin adaptarea lor la necesitățile pacienților.

Se pot găsi formule de parteneriat între spitalele din Craiova pentru ca acele condiții pentru intrarea în Program să se poată realiza iar pacienții doljeni să-și poată face tratamentul la Craiova”- apreciază Anișoara Stănculescu, liderul ALDE Craiova

Dacă pe hârtie ”sistemul medical trebuie să urmeze pacientul” atunci să facem și în realitate ca acest lucru să se întâmple și să-i scutim pe acești oameni, și așa aflați în dicultate, de suferințe și costuri suplimentare.

Politica