vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dan Ciocan: „Klaus Iohannis nu este peste lege. Respectarea legii este o prioritate”

Deputatul de Olt, Dan Ciocan, consideră că preşedintele Klaus Iohannis ar trebui suspendat doar ca ultimă soluţie, în cazul în care acesta nu se supune hotărârii Curţii Constituţionale privind revocarea din funcţie a şefei DNA.

Parlamentarul consideră că nimeni nu este mai presus de lege, iar preşedintele trebuie să respecte normativele în vigoare ca orice român.

Toată lumea trebuie să respecte legea, iar preşedintele Iohannis nu este peste lege. Noi trebuie să luăm o hotărâre prin care să arătăm respect celor care ne-au trimis în Parlament, cu toţii cetăţeni care se supun legilor în vigoare fie că le plac sau nu. Nu considerăm că este o prioritate suspendarea preşedintelui, dar respectarea legii este o prioritate”, a explicat Dan Ciocan.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Totodată, vicepremierul Paul Stănescu a declarat, miercuri, că susţine opinia ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, conform căreia, preşedintele Klaus Iohannis trebuie suspendat în cazul în care acesta nu semnează decretul de revocare a şefei DNA, însă decizia va fi luată de către PSD.

Şi eu sunt de aceeaşi părere cu doamna vicepreşedinte Olguţa Vasilescu, dar va fi o decizie a partidului, nu vom lua o decizie separat. Fiecare îşi spune punctul de vedere, dar va fi o decizie în partid. Da şi eu spun că trebuie suspendat (n.r. – Klaus Iohannis) în momentul în care nu semnează revocarea. O să aşteptăm să vedem. A zis că mai are puţin de citit, nu aşa mult, aşa a zis preşedintele, şi în momentul în care va spune că nu este de acord cu decizia CCR, sigur, în partid, vom decide ce facem în continuare. Vom analiza din toate punctele de vedere şi vom lua o decizie în partid”, a spus vicepreşedintele PSD, Paul Stănescu, la Parlament.

Cu ocazia zilei de naştere a şefului statului, Stănescu i-a urat acestuia „La mulţi ani!”, transmiţându-i totodată „să respecte legile”.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a spus, marţi seară, că în cazul în care preşedintele Klaus Iohannis nu se va pronunţa în timp rezonabil şi nu o va suspenda pe Laura Codruţa Kovesi, aşa cum spune decizia CCR, s-ar putea ajunge la suspendarea acestuia.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi că va face publică decizia privind revocarea Laurei Codruţa Kovesi într-un termen rezonabil, dar că e necesară o dezbatere amplă asupra subiectului. Şeful statului a mai precizat că este dispus să pună mai multe întrebări care reies din motivarea CCR, precizând că un referendum „poate să fie la finalul unei astfel de dezbateri”. 

Politica