vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

S-a terminat Evaluarea Națională. Matematica, fără bătăi de cap pentru candidați

Absolvenții claselor a VIII-a au susținut, miercuri, cea de-a doua probă a Evaluării Naționale, nici matematica nepărând a le da bătăi de cap candidaților. Acest lucru l-au spus elevii imediat după ce au ieșit din concurs, dar ca și la limba și literatura română, concluziile finale se vor trage pe 23 iunie când se vor afișa rezultatele.

Optimiști, cam toți candidații vorbesc despre note de peste 8 și au spus ei, mai dificilă a fost problema de la punctul al treilea. Cei care s-au pregătit în timpul anilor de școală nu au întâmpinat hopuri, subiectele părându-li-se acceptabile.

Au fost ușoare subiectele, puține probleme a ridicat punctul trei, dar cred ca m-am descurcat bine. Mă aștept la un 8 și la română la 9.50”, a spus Rebeca Toma, elevă a Colegiului Național „Elena Cuza”. „A fost destul de ușor, problema a doua de la punctul trei a fost mai dificilă, dar nu mă aștept la notă mai mică de 9”, a spus un alt candidat. „Nu a fost greu. Și la geometrie a fost o piramidă care se învață la începutul clasei a VIII-a, așa că ar fi trebuit ca toți să o știe, dar diferența cred că se va face la problemă. Din calculele mele, mă aștept la 8.5”, a adăugat un alt absolvent de gimnaziu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Peste 4.100 de candidați

În județul Dolj, au susținut proba la matematică nu mai puțin de 4.122 elevi, reprezentând un procent de prezență de 92,51%. Au fost și centre unde toată lumea a venit la examen.

Atât în centrele de examen din mediul urban cât și rural, a fost înregistrată o prezență de 100%: Colegiul Național „Frații Buzești” Craiova, Colegiul Național „Carol I” Craiova, Colegiul Național „Elena Cuza” Craiova, Colegiul Tehnic Energetic, Liceul Tehnologic „Petre Baniță” Călărași, Liceul H. Coandă” Craiova, Școala Gimnazială „Gh. Țițeica”, Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” Craiova, Școala Gimnazială „Mircea Eliade”, Școala Gimnazială „Nicolae Caraș” Ciupercenii Noi, Școala Gimnazială Galiciuica, Școala Gimnazială Galicea Mare, Școala Gimnazială Giubega. Primele rezultate vor fi afișate pe 19 iunie, iar în aceeași zi se pot depune contestații în intervalul orar 14:00 – 19:00. Rezultatele finale vor fi afișate pe 23 iunie”, a transmis Nicoleta Lițoiu, purtător de cuvât al ISJ Dolj.

Politica