marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Copilă de 12 ani și părinții acesteia, morți din cauza defecțiunii unui boiler

O întreagă familie din Rovinari a fost găsită fără suflare, marți seara, în garsoniera din localitate, descoperirea fiind făcută chiar de către rudele celor trei persoane. Victimele sunt un bărbat de 39 de ani, soția sa, de 32, și fiica celor doi, în vârstă de 12 ani. De vină pare a fi o defecțiune la boilerul instant pe care familia îl folosea pentru a încălzi apa de la baie.

Marius și Dana, soț și soție, au fost găsiți în baia garsonierei lor, în stare de inconștiență, iar fiica celor doi, Alexandra, căzuze în camera alăturată. Cei care și-au dat seama că ceva nu este în regulă au fost rudele din partea femeii decedate. Mai exact, mama acesteia a intrat în panică în momentul în care, după ce încercase ore bune să dea de fiica ei, a văzut că nu răspunde la telefon. Femeia a sunat la 112, iar apoi, până la venirea echipajelor de intervenție, a mers împreună cu fiul său pentru a sparge ușa de la intrare să vadă despre ce este vorba. Cei doi au intrat în stare de șoc în urma descoperirii făcute.

Fetița dusă la spital, fără rezultat însă

Policlinica Buna Vestire Craiova

Echipajele de intervenție au pornit spre locul indicat imediat după ce au fost sesizate. Pompierii de la Serviciul de Voluntari ai Primăriei Rovinari au fost primii care au ajuns în garsoniera familiei Burugă, în sprijinul lor venind apoi colegii de la ISU Gorj, precum și echipaje SMURD și de la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj. Cei doi soți au fost găsiți fără suflare, iar pentru fetiță s-a sperat că se mai poate face ceva și au dus-o la spitalul din Târgu Jiu. Din păcate, deși medicii au încercat minute bune să o readucă la viață, nu s-a mai putut face nimic pentru ea.

Concentrație de monoxid de carbon, peste limite

La sosirea echipajelor ISU de la Târgu Jiu, în garsonieră, deși geamurile fuseseră deschise de ceva timp, aparatele pompierilor militari indicau cu mult o depășire a concentrației de monoxid de carbon. Limita maximă de 16%, pe care organismul o poate suporta, era depășită, în imobil fiind în continuare concentrații de 22%. Punct de plecare în efectuarea anchetei, pentru stabilirea cauzei tragediei, rămâne o eventuală defecțiune la boilerul instant cu care familia încălzea apa la baie. Tocmai de aceea, reprezentanții ISU Gorj trag un semnal de alarmă și reamintesc faptul că în cazul acestor tipuri de instalații nu merge varianta „merge și așa”. Ori de câte ori bănuiesc că au o problemă în acest sens, persoanele sunt rugate să ceară sprijin autorităților competente și să nu accepte nicio improvizație ale aparatelor de acest fel.

În cauză a fost deschis dosar penal pentru moarte suspectă, așteptându-se și rezultatul necropsiei pentru stabilirea cu exactitate a cauzei decesului. O astfel de tragedie a mai avut loc în Rovinari, cu câțiva ani în urmă, când un tată și șapte copii ai săi și-au pierdut viața tot din cauza intoxicării cu monioxid de carbon.

Politica