Conecteaza-te cu noi

Actualitate

CJ Mehedinți sprijină proiectul ,,Via Transilvanica”

Publicat

pe

Consiliul Județean Mehedinți sprijină, promovează și contribuie la sustenabilitatea proiectului ”Via Transilvanica”, proiect lansat marți, 12 iunie 2018, la Alba Iulia de Asociația Tășuleasa Social care în anul Centenarului Marii Uniri își propune să lege zece județe din țară în vederea promovării istoriei, frumuseților naturii și culturii românești.

Mai mulți reprezentanți ai Consiliului Județean Mehedinți, din cadrul Direcției Managementul Proiectelor, Dezvoltare Durabilă, Turism, au participat la lansarea proiectului ”Via Transilvanica”. În cadrul evenimentului care a avut loc în Piața Cetății din Alba Iulia, reprezentanții Consiliului Județean Mehedinți au semnat un memorandum prin care și-au luat angajamentul de a sprijini, promova și contribui la implementarea proiectului Asociației Tășuleasa Social.

La eveniment au participat o parte dintre promotorii și susținătorii proiectului, între care se numără Nicolae Medforth-Mills, nepotul Regelelui Mihai I, sportivii Tibi Ușeriu și Toma Coconea, precum și secretarul de stat în cadrul Ministerului Turismului, Bogdan Tomoioagă și reprezentanți ai instituțiilor publice locale din cele zece județe străbătute de ”Via Transilvanica”. Nepotul Regelui Mihai I a propus ca punctul de plecare al traseului să fie municipiul Drobeta Turnu Severin, unde în urmă cu 152 de ani, Regele Carol I a sosit cu vaporul pe Dunăre şi a păşit, pentru prima oară, pe pământ românesc.

Via Transilvanica” este un drum parcurs de 950 de kilometri care leagă culturi, etnii, tradiții și obiceiuri colorate, vechi dar încă vii.

,,Proiectul va contribui la dezvoltarea antreprenoriatului local și a activităților de voluntariat și ar urma să lege Transilvania cu Dunărea între Podul lui Apolodor din Damasc și Mănăstirea Putna din Bucovina. Primul traseu de acest fel din România deschide în anul Centenarului Marii Uniri frumusețile naturii, istoria și cultura către publicul iubitor de drumeții, călărie sau ciclism. Proiectul este o invitație deschisă pentru a ne cunoaște țara cu adevărat” a anunțat Oana Buzatu

inspector de specialitate la Compartimentul pentru Relația cu Mass-Media din cadrul CJ Mehedinți.

© 2021. Toate drepturile rezervate.