Spor pentru performanța dascălilor doljeni

Cadrele didactice și personalul auxiliar din școlile doljene au intrat în cursa pentru obținerea gradației de merit. Aceasta constă într-un spor de 25% din salariul de bază, acordat pe o perioadă de cinci ani, pentru performanțe în activitatea desfășurată.

La nivelul județului Dolj, s-au aprobat 261 de gradații de merit. Dascălii care doresc acest plus la salariul de bază pentru cinci ani, ca rasplată pentru performanțele obținute în activitatea desfășurată, mai au la dispoziție trei zile pentru a-și depune dosarele. „Conform graficului aprobat de către Ministerul Educației, în perioada 12-15 iunie vor fi depuse dosarele pentru obținerea gradațiilor de merit. Aceste dosare trebuie să conțină documente justificative privind activitatea didactică a candidaților înscriși pentru concurs. În perioada imediat următoare, 18-29 iunie va avea loc analiza dosarelor de către inspectorul școlar care coordonează disciplina la care candidatul și-a depus dosarul. La nivelul județului Dolj s-au aprobat 261 de gradații de merit, cele mai multe fiind alocate învățământului primar, unde avem 45 de locuri. Urmează învățământul preșcolar cu 30 de locuri și matematica cu 21 de locuri. Gradații pot obține și inspectorii școlari sau directorii unităților de învățământ, aici fiind 10 locuri”, a precizat Monica Sună, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Dolj.

Conform calendarului, afișarea rezultatelor se va face pe 18 iulie, urmând ca în perioada 19-23 iulie cadrele didactice nemulțumite să depună contestație, iar pe 27 iulie rezultatele finale vor fi validate. 

Populare

Recomandări

Sporuri nesimțite la DSP: Angajații primesc bani pentru că își riscă memoria și vederea atunci când iau decizii

Angajații Direcției de Sănătate Publică Bacău dețin buletine de...

Mehedinți. Managerul Spitalului Orșova anunță că unitatea medicală e la un pas de dezastru 

Blocajul instituțional de la Spitalul Municipal din Orșova este...

DOLJ. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 12.12 – 18.12.2022

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

Era Boeing 747 s-a încheiat. Ultimul model a ieșit de pe poarta fabricii

Final de eră pentru unul dintre cele mai cunoscute...