vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Regizorul Ioana Mischie, bursieră în SUA

Ioana Mischie, fiica fostului președinte al Consiliului Județean Gorj, Nicolae Mischie, a fost selectată şi a primit o bursă Fulbright Student Award 2017-2018, în Statele Unite ale Americii. Tânăra este cineast și doctorand la UNATC. În urmă cu un an, aceasta a fost selectată între candidații cu șanse la o bursă Fulbright în cadrul University of Southern California.

Ioana Mischie s-a înscris în urmă cu doi ani pentru bursa respectivă şi a finalizat recent studiile. Programul „Fulbright Student Award” se adresează studenților români interesați de studii de masterat sau cercetare doctorală la universităţi din Statele Unite ale Americii. În cadrul lucrării de doctorat, Ioana Mischie studiază „transmedia storytelling”, iar cât a stat în SUA a învățat foarte multe lucruri noi despre acest concept inițiat de teoreticianul Henry Jenkins, pe care Ioana Mischie l-a avut ca profesor în America.

Sunt doctorand în cadrul UNATC București și în urmă cu doi ani de zile m-am înscris pentru bursa Fulbright Student Awars pe care am avut norocul să o câștig și asta mi-a permis să studiez pentru un an de zile în SUA, în cadrul University of Southern California – School of Cinematic Arts (USC), din Los Angeles, California. USC este considerată Harvardul școlilor de film la nivel mondial. Am avut acces la foarte multe laboratoare de cercetare de realitate virtuală, realitate mixtă, imaginație civică și la alte proiecte cinematografice din Hollywood. Am încheiat bursa de curând cu brio, deși a fost un an foarte greu pentru mine, pe plan personal. Încerc să implementez aici în țară cât mai mult din ce am învățat acolo. Sper să reușesc să fac asta în următoarele luni de zile”, a spus regizorul Ioana Mischie. Tânăra cineastă spune că în prezent lucrează la mai multe proiecte şi speră să realizeze pe viitor și un lung metraj. Nu știe exact unde va profesa, în țară sau peste hotare, dar este sigură că o va face acolo acolo unde munca îi va fi apreciată.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica