vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Oltenii au strălucit sub tricolor! „Aduc un plus Naționalei”

Alexandru Băluță, Alexandru Mitriță și Nicușor Bancu au impresionat în amicalul cu Finlanda.

După 23 de ani, Craiova este din nou pe podiumul Ligii 1. După 25 de ani, echipa de fotbal a adus din nou un trofeu în Bănie. Și, ca pe vremurile Craiovei Maxima, oltenii încep să-și facă loc în echipa națională. Cu Finlanda, Cosmin Contra a început cu trei echipieri ai CSU Craiova în unsprezecele de start. Iar Alexandru Băluță, Alexandru Mitriță și Nicușor Bancu au reușit un meci excelent, contribuind din plin la spectacol, în România – Finlanda 2-0.

Ruperile de ritm ale lui Alexandru Mitriță au debusolat nu o singură dată defensiva finlandeză. Craioveanul a jucat mereu cu fața spre poarta adversă și a avut ocazii mari de gol. Mai întâi cu zece minute înainte de pauză, când nu a reușit din poziție unu la unu cu portarul să deschidă scorul. Apoi, la două minute distanță, a fost la originea golului prin care România a deschis scorul. A demarat pe stânga, a șutat pe lung, portarul a respins, iar pe fază, Manea a îndeplinit o formalitate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La fel ca Alex Mitriță, Băluță a demonstrat marți că nu există niciun motiv să lipsească din primul 11 al echipei naționale. A avut două șanse mari de gol, una rarisimă, singur cu portarul. S-a zbătut mult, a recuperat, a participat la toate fazele jocului cu entuziasm, cu determinare.

Bancone a fost singurul jucător al CSU integralist în partida cu Finlanda. S-a achitat excelent de sarcini, iar în finalul jocului a izbit transversala cu un trasor de la 40 de metri.

Craiovenii, lăudați de Florin Prunea

După România – Finlanda 2-0, fostul internațional Florin Prunea a apreciat că jucătorii craioveni sunt cei care fac diferența la Națională: Echipa națională leagă rezultatele. Avem un alt concept, o altă așezare. Se vede că actualul selecționer cunoaște jucătorii. Bancu, Băluță și Mitriță sunt jucători care aduc un plus echipei naționale. Viitorul se anunță strălucit. Vor urma meciurile pe puncte și avem nevoie de încredere. Suntem pe drumul cel bun”.

Contra i-a remarcat pe Deac și Budescu

La finalul meciului, Cosmin Contra a spus: „A fost o victorie importantă, pentru că încrederea băieţilor e din ce în ce mai mare. Am făcut un meci mai bun decât cu Chile, atât defensiv, cât şi ofensiv. M-a bucurat atitudinea lor, nu e uşor într-o perioadă în care ar fi trebui să fie în vacanţă. Avem jucători care pot face faze frumoase, care au fantezie şi pot elimina uşor adversari din joc. E important ca această fantezie să fie fructificată, dar să ai atitudinea bună când pierzi mingea. În ultimii 30 de metri îi las să aibă fantezie, să facă diferenţa, apoi să ne gândim la apărare când pierdem mingea”. Apoi a nominalizat jucătorii remarcați: „Budescu are aceste execuţii, vede jocul foarte bine, găseşte uşor pase imposibile pentru alţii. Poate deschide oricând jocul, cu o pasă sau execuţie, a încercat şi în seara asta. A băgat şi alunecări, acesta e drumul de urmat. Deac? Întotdeauna sunt mulţumit de Ciprian. Sperăm să-l ţină aceste goluri şi această atitudine. Prin dăruirea lui îi face şi pe ceilalţi să dea totul pe teren”.

România – Finlanda 2-0

Au marcat: Manea 37, Deac 61.

România: Tătăruşanu (Lobonţ 88) – Cr. Manea, Săpunaru (Toşca 57), Bălaşa, Bancu – Anton, Stoian – Deac (Man 64), Mitriţă (Grozav 80), Budescu (Chipciu 57) – Băluţă (Puşcaş 65). Antrenor: Cosmin Contra.

Finlanda: Hradecky – Toivomaki, Toivio, Vaisanen, Pirinen (Uronen 67) – Lod, Lam (Kamara 61), Sparv, Taylor (Väyrynen 76) – Sadik, Skrabb (Soiri 59). Antrenor: Markku Kanerva.

Politica