joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dosar penal pentru doi slătineni, după ce au fost prinşi de jandarmi la pescuit, în perioada de prohibiţie

Doi bărbaţi sunt cercetaţi penal după ce, în noaptea de luni spre marţi, au fost depistaţi de jandarmi la braconaj piscicol pe râul Olt, încălcând perioada de prohibiţie.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Olt, Iulian Mihai, a declarat că, în noaptea de luni spre marţi, în jurul orei 1.30, un bărbat în vârstă de 41 de ani din Slatina a fost depistat în timp ce desfăşura activităţi de pescuit comercial pe luciul de apă al râului Olt, în dreptul localităţii Milcov. Bărbatul avea unelte de pescuit comercial de tip setcă confecţionate din plasă monofilament, în lungime totală de 600 metri, fără a deţine autorizaţie în acest sens şi în perioada de prohibiţie.

Totodată, marţi dimineaţă, în jurul orei 5.00, un bărbat în vârstă de 46 de ani din Brâncoveni a fost depistat, tot pe râul Olt, în dreptul localităţii Brâncoveni, cu unelte de pescuit comercial de tip setcă confecţionate din plasă monofilament, în lungime totală de 300 metri, fără a deţine autorizaţie în acest sens şi în perioada de prohibiţie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cei doi s-au ales cu dosare de cercetare penală. „Jandarmii olteni au întocmit actele de constatare pentru încălcarea prevederilor OUG 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura. Uneltele de pescuit au fost ridicate de la făptuitori. Documentele întocmite de către jandarmi şi bunurile ridicate, au fost predate organelor de urmărire penală competente, pentru continuarea cercetărilor”, a afirmat reprezentantul Jandarmeriei Olt.

În anul 2018, în perioada 7 aprilie – 5 iunie inclusiv, se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale.

Politica