miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tridentul de aur la CSU: a marcat peste 70% din golurile echipei!

 

Indubitabil, punctul forte al celor de la CSU în stagiunea recent încheiată a fost atacul. Mai precis, cei trei ponei ai formației oltene: Alexandru Băluță, Alexandru Mitriță și Gustavo!

Mitriță, Băluță și Gustavo au marcat în campionat și Cupă 46 din cele 65 de goluri ale CSU Craiova. Golgheter a fost Alexandru Băluță: 17 goluri (11 în campionat + 6 în Cupă), urmat de Mitriță, 15 reușite (12 + 3), și Gustavo 14 goluri (11 + 3). În procente, tridentul de aur al oltenilor a marcat 70,78% din totalul golurilor alb-albastre.

Cei trei jucători din ofensiva lui Devis Mangia au marcat mai multe goluri decât 6 echipe din Liga 1 în ambele competiții (campionat și Cupa României). Gustavo, Mitriță și Băluță au dat 46 în timp ce Poli Iași – 45, Voluntari 41, Mediaș 38, Sepsi 36, Timișoara 33, Juventus 23. Alte două echipe au reușit în campionat (sezon regulat + play-off) cu un gol mai mult față de reușitele celor 3 olteni, aici vorbim de Astra și Viitorul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Așadar, ofensiva a fost de la distanță punctul forte ale echipei lui Devis Mangia în acest campionat, iar ea a stat în cei 3 jucători. Burlacu – 4 goluri și Cristi Bărbuț – 2 reușite au fost jucătorii care au îmbunățățit eficiența compartimentului ofensiv. Mihai Roman și Glavina nu au marcat pentru formația olteană. Restul de goluri ale craiovenilor au fost reușite de Bancu – 4, Dimitrov, Martic câte două, Mateiu, Kelic, Zlatinski, fiecare câte o reușită.

Cu 65 de goluri, CSU Craiova ocupă locul 3 în ierarhia celor mai prolifice echipe din această stagiune, fiind depășită de FCSB 75 goluri și Dinamo 71. Am luat în considerare meciurile din campionat – sezon regulat + play-off / play-out și Cupa României.

Politica