vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

O nouă destinație de pe Aeroportul Craiova

Craiovenii care vor să meargă în vacanță în Antalya pot beneficia acum de curse directe de pe Aeroportul Internațional Craiova. Prima cursă către Antalya a decolat la sfârșitul săptămânii trecute, 210 pasageri alegând această destinație de vacanță. Zborul charter către Antalya, cu o aeronavă AIRBUS A321, va dura până pe 20 septembrie 2018, având o frecvență săptămânală.

„La Aeroportul Internațional Craiova, am participat la deschiderea zborurilor estivale către una dintre cele mai apreciate destinații de vacanță, Antalya. Inițiativa se profilează deja drept un succes, având în vedere faptul că prima aeronavă a decolat aproape plină, iar gradul de încărcare pe întreg sezonul a depășit deja 70 la sută”, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj.

Directorul Aeroportului, Mircea Dumitru, a completat: „Pentru primul zbor avem 210 pasageri pe cele 216 locuri și sunt convins că va creşte acest factor de încărcare”, adăugând că autoritățile se gândesc și la o altă destinație, o variantă fiind Egiptul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a mai spus că se așteaptă ca în acest an Aeroportul Internațional Craiova să atingă un nou record în ceea ce privește numărul de pasageri.

„Noua cursă vine să completeze o ascensiune evidentă a activității la Aeroportul Internațional Craiova, care va depăși, probabil, recordul din 2017, având în vedere că, la această dată, deja se apropie de 190.000 de pasageri de la începutul anului.

Toate acestea confirmă necesitatea demersului pe care îl derulăm din acest an, pentru extinderea terminalelor de plecări și sosiri. Investiția de aproape 8 milioane de euro va contribui în mod semnificativ la dezvoltarea aeroportului, deoarece va crea condiții pentru procesarea pasagerilor din 4 aeronave simultan și va putea susține o creștere a traficului până la aproximativ 900.000 de călători anual”, a afirmat Ion Prioteasa.

Reamintim că anul trecut, aproape 450.000 de pasageri au tranzitat Aeroportul din Craiova, în creştere cu peste 200% faţă de 2016. Cifra pasagerilor a dus aeroportul craiovean pe poziţia a 6-a în topul aeroporturilor din ţară.

În prezent, de pe Aeroportul din Craiova se zboară către 11 destinații, respectiv Roma, Milano, Bologna, Madrid, Barcelona, Valencia, Londra, Paris, Köln, Tel Aviv și Antalya.

Consiliul Județean Dolj intenționează să continue investițiile în acest obiectiv.

Politica