vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Angajații RAT, protest în fața Primăriei Craiova

UPDATE: Proiectul privind atribuirea contractului de delagare a serviciului public de transport în comun către RAT CRAIOVA SRL a fost aprobat în ședința de îndată de azi, de la orele 14.00. Consilierii PNL, șase la număr, au părăsit sala.

Angajații RAT Craiova protestează, la această oră, în fața Primăriei Craiova, în speranța că se va vota, azi, proiectul privind delegarea serviciului public de transport în comun către RAT CRAIOVA SRL. Acest cosntract a fost atribuit în 2016 și a expirat în urmă cu aproximativ o lună de zile.

Pentru delegare este nevoie de votul consilierilor municipali, fapt pentru care aceștia s-au întrunit în ședință extraordinară, azi. Proiectul a fost și pe ordinea de zi a ședinței ordinare din mai, de săptămâna trecută, dar s-au cerut explicații suplimentare, de către liberali. A fost exclus unul dintre articole, s-a votat proiectul fără acesta, urmând ca azi la orele 14.00, proiectul respectiv să fie supus la vot în forma inițială.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Avem un protest spontan al angajaţilor de la societatea de transport, pentru a sensibiliza Consiliul Local vizavi de acordarea licenţelor pentru traseu. Mai precis, pentru contractul de delegare a serviciilor de transport. A mai fost şi joi o şedinţă unde nu s-a aprobat, din lipsă de cvorum. Noi, la acest moment, avem contractul expirat, licenţe de traseu nu avem şi nu mai putem circula, neavând contract de delegare. Mai mult de o săptămână-două, nu mai putem circula. Există pericolul opririi, ridicării plăcuţelor. Suntem 780 de angajaţi, plus familiile, sunt cam 2.000 de persoane afectate în municipiul Craiova. Trebuie să înţeleagă Consiliul local că societatea de transport este o componentă vitală a municipiului”, a spus Iordache Florea, lider de sindicat.

Politica