miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

SCM Craiova a găsit înlocuitoare pentru Dumanska! Schimbare și în staff-ul tehnic

Conducerea SCM Craiova s-a mișcat repede și a transferat o portăriță, după ce Yulia Dumanska a decis să plece la Vâlcea. Consiliul Local votează azi sumele de bani cu care vor fi premiate fetele pentru câștigarea Cupei EHF.

Ekaterina Djukeva, ultima dată la MKS Selgros Lublin, a fost înregimentată de SCM Craiova, după despărțirea de Yulia Dumanska. Djukeva a cucerit titlul de campioană a Poloniei cu formația din Lublin. Dumanska, portărița care a făcut minuni pentru formația olteană în finala cu Vipers Kristiansand, a „dezertat” la Vâlcea. Nu a făcut-o singură, ci însoțită de Andreea Pricopi. Este plauzibil și ca veterana Valentina Elisei Ardean să dea Bănia pe Vâlcea, care își dorește să redevină polul de putere de pe vremea Oltchimului. Djekeva este cea de-a treia jucătoare care ajunge în această vară în Bănie, după Lamprini Tsakalou și Elena Gjorgievska.

O mutare se va face și la nivelul băncii tehnice: secundul Dumitru Berbece a părăsit echipa olteană, locul său fiind luat de Costin Dumitrescu, principalul de la echipa de handbal masculin a CS Universitatea Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Să vină banii la fete!

Performanța realizată de fetele lui Bogdan Burcea, anume câștigarea Cupei EHF, va fi dublu recompensată de către Consiliul Local. În cadrul ședinței ordinare de azi, reprezentanții craiovenilor vor vota pentru acordarea titlurilor de Cetățeni de Onoare ai orașului sportivelor Valentina Ardean Elisei, Cristina Zamfir Florianu, Andreea Rădoi, Florentina Stanciu, Yulia Dumanska, Zeljka Nikolic, Carmen Șelaru, Jelena Trifunovic și Ana Maria Țicu, precum și antrenorilor Bogdan Burcea și Grigore Albici. Nu au fost trecute pe listă Andreea Pricopi, plecată la Vâlcea, și nici Bobana Klikovac, ajunsă la Ferencvaros.

Pe lângă distincțiile onorifice, Consiliul Local a stabilit și cuantumul recompenselor bănești pentru sportivele care au adus primul trofeu continental în Bănie. Cei mai mulți bani îi ia antrenorul Bogdan Burcea, 41.000 lei. Restul echipei (jucătoarele și banca tehnică) a fost împărțită în trei categorii: Elisei, Florianu, Nikolic, Ţicu şi portăriţa Yulya Dumanska primesc 27.350 de lei, Trifunovic, Pricopi, Stanciu, Şelaru şi Klikovac, ca şi secundul Grigore Albici vor primi fiecare câte 17.000 de lei, iar restul echipei, 6.800 lei. În total, Craiova le oferă celor 21 de sportivi, antrenori și personal auxiliar 341.888 lei.

Politica