marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Real Madrid, de neoprit în Europa

Și anul acesta a fost tot anul lui Real Madrid în Liga Campionilor. Al treilea an consecutiv când formația din capitala Spaniei reușește să cucerească cea mai importantă competiție de fotbal intercluburi și a 13-a oară în istorie, un record care va fi cu greu doborât.

Finala de la Kiev, care a avut loc sâmbătă seara, nu a fost una dintre cele mai strălucite din ultimii ani. O accidentare prematură a celui mai important jucător de la Liverpool, egipteanul Mo Salah, greșeli puerile ale unui portar nesigur, dar și un gol al lui Bale care va rămâne mult timp în memoria microbiștilor, cam acestea au fost principalele momente din duelul suprem dintre Real și Liverpool.

După o primă repriză în care nu s-a marcat niciun gol, singura știre notabilă a fost faptul că Mo Salah a ieșit de pe teren din minutul 31 după ce s-a accidentat în urma unui duel cu Sergio Ramos. Egipteanul și-a prins mâna sub brațul lui Ramos și fundașul spaniol a căzut apoi peste Salah, provocându-i probleme la umăr care l-au și scos pe atacantul lui Liverpool din meci, fiind înlocuit de Lallana. Aici a fost un moment de panică în tabăra formației engleze, care până atunci reușise să aducă ceva pericol la poarta apărată de Navas. În fine, în a doua repriză parcă am început să vedem mai mult fotbal, cu un Real mai determinat să marcheze, însă un Liverpool sacrificat de greșelile stupide ale portarului neamț Karius. Acesta practic a oferit primul gol madrilenilor pe tavă, după ce, depășit de intensitatea meciului, a ales să se complice și în loc să repună mingea în joc într-un mod mult mai sigur, s-a grăbit și a eliberat mingea din mâini direct în piciorul lui Benzema, care a știut cum să pună presiune pe portarul englezilor. Mingea a intrat în poartă și astfel Real a condus cu 1-0 din minutul 51. Liverpool a reușit însă să restabiliească repede egalitatea, prin Mane (55) care a finalizat în urma unui corner.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Situația de pe tabelă nu a rămas pentru mult timp așa, fiindcă la numai trei minute de la introducerea sa pe teren, Gareth Bale a marcat cel mai frumos gol al carierei, o foarfecă superbă, imparabilă, de la aproximativ 15 metri distanță de poarta lui Karius. Una dintre cele mai plăcute reușite din ultimele finale ale Ligii Campionillor, o lovitură de geniu din partea lui Bale (64), care a readus formația din Madrid în avantaj. Aproape de al doilea gol a fost și Liverpool la șutul lui Mane care a nimerit bara din minutul 71. Cu timpul în defavoarea lor, cormoranii aveau o misiunea din ce în ce mai grea de îndeplinit, care s-a transformat apoi într-una aproape imposibilă odată cu al treilea gol înscris de spanioli. Din nou, Karius a greșit decisiv. Acum la un șut destul de puternic, dar care ar fi trebuit parat, al lui Bale (83) și le-a permis celor de la Real să se distanțeze suficient pentru a anihila speranțele lui Liverpool la trofeu. Meciul s-a și încheiat cu scorul de 3-1, iar Ronaldo și compania au celebrat câștigarea celui de-al treilea trofeu Champions League consecutiv.

Nu am cuvinte să descriu ceea ce simt. Suntem toţi aici, trăim asta, e viaţa pură! Aşa cum au spus şi jucătorii, trebuie să ne bucurăm de moment, pentru că facem istorie şi trăim aceste momente şi emoţii. Într-un meci se pot întâmpla multe. Am fost peste ei, ne-am gândit la oportunitatea noastră, sunt foarte mulţumit de noi”, a spus Zidane, antrenorul lui Real Madrid.

„Zizou” a vorbit și despre gafele lui Karius: „Se întâmplă în joc ca adversarii să greşească, noi am crezut mereu în şansa noastră, chiar şi atunci când ne-au egalat”, dar și despre reușita magică a lui Bale: „Un jucător intră şi face ce a făcut Bale… Ce vreţi să vă spun mai mult? A fost finala tuturor, implicit şi a lui”

Amărăciune în vorbele lui Klopp

Antrenorului german al lui Liverpool nu i-a căzut deloc bine această înfrângere, până la urmă ghinionistă, din finala cu Real. Jurgen Klopp a declarat la final că ceea ce le-a lipsit în meciul de la Kiev a fost norocul, în rest au avut tot ce le-a trebuit.

„Accidentarea lui Salah a contat mult, dar doar pentru moment. Băieţii au fost şocaţi, toată lumea ştie că ai nevoie şi de puţin noroc într-o finală. Azi am avut orice, doar noroc nu. Începutul a fost bun, am arătat exact cum a trebuit să arătăm. Nu puteam veni constant peste Real Madrid, dar am avut un joc solid. La pauză a fost cum a fost, am ajustat anumite lucruri, am cerut să ne apărăm mai bine. Am început cât de cât bine, dar apoi a venit acel gol la modul în care a venit… Am revenit bine, am egalat dintr-o fază fixă, apoi a venit Bale cu acea foarfecă… Să marchezi un asemena gol într-o finală de Ligă! Apoi a venit şi golul al treilea… E aşa cum e! Toată lumea a văzut meciul, tot ce contează e să câştigi finala, nu să fii parte din ea. Dacă o câştigi, te simţi fantastic. Dacă o pierzi, te simţi prost. Vom avea câteva săptămâni să trecem peste. Nu mă simt deloc mândru acum, va dura până mă voi simţi aşa, e clar că va trebui să treacă ceva timp. Dar băieţii trebuie să fie mândri, pentru că am avut multe probleme şi accidentări. A fost greu să depăşim atâtea accidentări şi, totuşi, să ajungem în finală. E complicat când vezi că Real nu joacă bine, dar intră Bale, intră Asensio… E clar că astăzi nu a fost seara noastră!”, a spus Jurgen Klopp, la finalul meciului.

Politica