Mehedinți: Doar 182 de persoane s-au angajat la Bursă

Puțini au participat, și mai puțini s-au angajat! În urma participării la Bursa Generală a Locurilor de Muncă care a fost organizată în data de 20.04.2018 au fost încadraţi în muncă un număr de 182 şomeri.

În data de 20 aprilie 2018, începând cu ora 10.00, AJOFM Mehedinţi a organizat Bursa Generală a Locurilor de Muncă în Drobeta Turnu Severin, la Hotel Continental (Parc), bulevardul Carol I, nr 2. Prin această măsură activă de combatere a şomajului s-a oferit posibilitatea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă de a se întâlni în mod direct cu agenţii economici angajatori şi de a purta discuţii preliminare înaintea interviului propriu-zis (concurs, probă de lucru), scopul final fiind angajarea unui număr cât mai mare de persoane pe locuri de muncă corespunzătoare pregătirii lor profesionale. Pentru depistarea unui număr cât mai mare de locuri de muncă, care să acopere o gamă cât mai diversă de meserii, din diferite domenii de activitate, au fost contactaţi peste 210 agenţi economici. În ziua desfăşurării bursei generale a locurilor de muncă (20.04.2018), au fost prezenţi 75 agenţi economici care au furnizat tuturor solicitanţilor informaţii referitoare la condiţiile de ocupare a locurilor de muncă, numărul participanţilor fiind de 325 persoane, dintre acestea 255 fiind selectate în vederea încadrării în muncă. Ca urmare a evaluării finale privind rezultatele obţinute în urma organizării acestei burse generale a locurilor de muncă, un număr de 182 persoane (39 şomeri indemnizaţi și 143 şomeri neindemnizaţi) au fost angajate datorită participării la această acţiune. Cele 182 persoane au fost încadrate în muncă de angajatori care activează în diverse domenii de activitate cum ar fi industria prelucrătoare, ușoară, hoteluri și restaurante, construcţii, alimentaţie publică, comerţ, transporturi, diferite activităţi de prestări servicii.

În ceea ce priveşte repartizarea pe grupe de vârstă a persoanelor care şi-au găsit un loc de muncă ca urmare a participării la bursa generală a locurilor de muncă din data de 20 aprilie 2018, 17 dintre acestea au până în 25 ani, 45 au vârsta cuprinsă în intervalul 25-35 ani, 58 au vârsta cuprinsă în intervalul 35-45 ani, iar 62 au vârsta peste 45 ani.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Populare

Recomandări

Angajații din sănătate au ieșit în stradă

După profesori, și angajații din sănătate au ieșit astăzi...

VIDEO/ Tânăr slovac prins când vindea droguri de mare risc

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova au...

După cormorani, Daea are o nouă țintă. Vrea să împuște ciorile

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a pus gând rău ciorilor....